Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εχθές, 20 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και …έφαγα σοκολοτάκια στο πάρκο με τον Θεό.


Για το δικαίωμα των παιδιών στην ευτυχία…(Πηγή: Παραμυθένια όνειρα)


Εχθές,  20 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEFτα παιδιά στην Ελλάδα ζουν πλέον σε ένα πιο βίαιο περιβάλλον.
Όσο και αν ψάχνω στην καθημερινότητα δεν βρίσκω δικαιολογία για την κακοποίηση ενός παιδιού. Ενός παιδιού δικού σου. Δεν βρίσκω τρόπο να δικαιολογήσω πως ένας άνθρωπος κοιτά τα μάτια ενός παιδιού και μπορεί να τα κάνει να δακρύσουν, πως μπορεί να βλέπει τα μάγουλα του κόκκινα απ’ τον φόβο και το κλάμα και να μην το παίρνει αγκαλιά η χειρότερα τα δάκρυα αυτά να τα έχει προκαλέσει ο ίδιος.
Μια πολύ εύστοχη διαφήμιση της Unicef (την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας στην εικόνα) , η οποία κέρδισε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Τηλεόραση / Κινηματογράφος των βραβείων «Clio» ως υποψήφια στις πιο δημιουργικές διαφημίσεις την χρονιάς, μας δείχνει πως το παιδί
που κακοποιείται μπορεί να μένει και δίπλα μας. Μην κλείνετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας. Μην αδιαφορείτε…
Αν τα παιδιά είναι στα αλήθεια το μέλλον, νομίζω πως ήρθε η ώρα να σταματήσει η κακοποίηση στις ψυχές τους και στα σώματα τους. Το μέλλον πρέπει να έχει απόσταγμα από χαμόγελα όχι από δάκρυα.

Έφαγα σοκολατάκια στο πάρκο με τον Θεό…



Πηγή : kopanakinews