Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Aγροτεμάχια σε ανέργους και σε ακτήμονες αγρότες.

Βόλος: Δημοτικά αγροτεμάχια σε ανέργους (Πηγή: αυτοδιοίκηση.gr).


Δημοτικά αγροτεμάχια ή κτήματα σε ακτήμονες αγρότες ή σε άνεργους και άπορους πολίτες, προσανατολίζεται να προσφέρει η Δημοτική Αρχή Βόλου μετά την πρώτη φάση καταγραφής της δημοτικής της περιουσίας. Ήδη το θέμα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς έρχεται προς έγκριση η μελέτη που εκπόνησε η Αναπτυξιακή Εταιρία του δήμου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αναμένεται να δοθούν από το δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, αν και όπως όλα δείχνουν υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα με την πλήρη καταγραφή της αγροτικής γης που έχει στην κυριότητά του ο δήμος, κάτι που περιορίζει τις δυνατότητες για μία πλήρη και άμεση παρέμβαση στο συγκεκριμένο σκοπό.
Επισημαίνεται ότι κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η παραμονή των νέων στην περιοχή προκειμένου να τους προσφερθεί το κατάλληλο μέσο ένταξης στην παραγωγική διαδικασία.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δήμο, να ξαναζωντανέψει η αγροτική παραγωγή και η ύπαιθρος της περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή : kopanakinews