Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σφυρίζει πάλι σήμερα το τρένο στην Καλαμάτα


Το τρένο θα ξανασφυρίξει σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα. Στις 4 το απόγευμα θα μπει στο σταθμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας η αμαξοστοιχία, που πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά εκδρομή στο καταργημένο ιστορικό δίκτυο της Πελοποννήσου, την οποία οργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το τρένο θα έρθει από τον Πύργο, απ’ όπου θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα κάνει στάση μισής ώρας, στο Ζευγολατιό, στις 2.30 το μεσημέρι, για καφέ.
Με το συρμό που αποτελούν δύο μηχανές Alco, ένα επιβατηγό βαγόνι και μια σκευοφόρος, θα ταξιδέψουν 60 άτομα - φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα, που θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. 
Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί, από το σταθμό της Καλαμάτας. Στις 11 έχει προγραμματιστεί η άφιξη του τρένου στους Χράνους, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση στην τοξωτή γέφυρα και στη γαλαρία που υπάρχει στην περιοχή. Στις 2 το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στο Καλό Νερό, όπου θα γίνει δίωρη στάση για φαγητό. Το τέρμα της εκδρομής υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα στον Πύργο. Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος και Μεσσήνιοι, με 10 ευρώ, από το Ζευγολατιό (στις 10 αύριο το πρωί) έως τους Χράνους κι επιστροφή στο Ζευγολατιό.
ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η 4η σιδηροδρομική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι, με επιστροφή στην Καλαμάτα, «σε μια πανέμορφη διαδρομή στο χρόνο και την ελληνική φύση», όπως σημειώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτή μπορούν να μετέχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί με αμαξοστοχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων. 
Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και 40 ευρώ για ενήλικες. Για εισιτήρια και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr και στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, 210 - 3624406 (κ. Πολίτη) και με το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου (Βασίλης Χωριάτης, 6974 - 261577).
Πηγή : eleftheriaonline