Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Απογειώνουν οι ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Όσοι μελετούν τα δρώμενα και μπορούν να ασκήσουν συγκριτικές αξιολογήσεις και αποτιμήσεις, σίγουρα θα έχουν διαπιστώσει τις ρηξικέλευθες πράξεις που συνθέτουν το σύγχρονο προφίλ της Πολυεπίπεδης Περιφερειακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για το νεοπαγές Πρότυπο της Νέας Περιφερειοποίησης Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού υψηλού επιπέδου, το οποίο ξεπερνά τα αναχρονιστικά στερεότυπα και την παθογένεια των δομών (κεντρικών, αποκεντρωμένων και αυτοδιοικητικών) του κακού χθες.
Επειδή «Φέρνει την αλήθεια στο φως ο χρόνος (Αγει είς φώς τήν αλήθειαν ό χρόνος), Μένανδρος», το κακό χθες ενοχοποιείται ως η κύρια γενεσιουργός αιτία της επαχθούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα «παρά τη χρεοδουλία και παρά τα δεκανίκια στήριξης από τους καθαρούς ευρωπαϊκούς πόρους». Μια από τις εκφάνσεις της «γκλάσνοστ (διαφάνεια) και της περεστρόϊκα (μεταρρύθμιση, ανασυγκρότηση» που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με γοργό ρυθμό η νέα Περιφερειακή Αρχή, είναι να απεμπολήσει το κακό χθες και να δρομολογήσει τη φυγή προς τα εμπρός.
Μεταξύ των πολλών προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβάνεται η αναστροφή ενός πολύ κακού προηγούμενου το οποίο επιγραμματικά επικεντρώνεται στη φράση: «ελλειμματικές επιδόσεις, ελλειμματική τεχνογνωσία και ανεπάρκεια διαχείρισης των σοβαρών θεμάτων που άπτονται του τρίπτυχου της Έρευνας-Τεχνολογίας-Καινοτομίας (ΕΚΤ)» το οποίο, άλλωστε, συνιστά προγραμματική δέσμευση της Νέας Πελοποννήσου. Ένας επιστημονικο-τεχνολογικός αγνωστικισμός και ένας καινοτομικός αναλφαβητισμός που οδήγησαν την Ελλάδα, όχι μόνο στη χρεοκοπία και στην εσωτερική υποτίμηση, αλλά και στην κακοφημία ως μιας χώρας Πρωταθλήτριας στη Διαφθορά, στην Παραοικονομία, στο Παραεμπόριο, στη Φοροδιαφυγή, στην Εισφοροδιαφυγή, στη Μαύρη Εργασία στην Ανεργία (ιδιαίτερα του υψηλού επιπέδου επιστημονικού δυναμικού που αναγκάζεται να μεταναστεύει), στη Γραφειοκρατία, κ.λπ

Πηγή : radio936