Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Από έργα υποδομής και προμήθειες το Νοσοκομείο Καλαμάτας πάει καλά


ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ Κ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 

Η υγεία νοσεί, εντούτοις είναι πολλά τα έργα που είτε εκτελούνται είτε έχουν δρομολογηθεί για τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών και ακόμη περισσότερες είναι οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού και άλλου εξοπλισμού...
Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι στις 11 Δεκέμβρη θα δημοπρατηθεί η κτηριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 230.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου έχει οριστεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το Νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου Μάνης, με 121.000 ευρώ, και Πύλου, με 234.000 ευρώ. Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2013.
Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Ταυτόχρονα λύθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που είχε θέσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στην ωριμότητα των φακέλων που αφορούν την κατασκευή των τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων (Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Πεταλιδίου και Άριος) συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί των έργων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του μεγάλου οικονομικού κόστους για το Νοσοκομείο στον τομέα αυτό.
Ειδικότερα πρόκειται: Για το ενταγμένο έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά την μερική υποκατάσταση πετρελαίου με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο χρόνο και την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 1.089.000 ευρώ, ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται από πλευράς Νοσοκομείου να υποβληθούν στην Διαχειριστική Αρχή δύο νέες προτάσεις για ένταξη που σχετίζονται με:
α) την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.004.000 ευρώ και
β) την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις δομές ευθύνης αυτού.
Για την πορεία των ενταγμένων έργων, αλλά και των υπό ένταξη προτάσεων, ο Διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: "Συνεχίζουμε εντατικά τη συλλογική προσπάθεια αξιοποιώντας τη χρηματοδοτική ευκαιρία του ΕΣΠΑ. Θεωρούμε ότι δεν πράττουμε κάτι το ξεχωριστό. Εκτελούμε το χρέος μας και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό και κρίσιμο εργαλείο χρηματοδότησης στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε. Το αίσθημα ευθύνης μας επιβάλλει να κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς"».
Πηγή : kalamatajournal