Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μικρή η Πελοποννησιακή συμμετοχή στο «Ελληνικό Πρωϊνό»

  • Στόχος η ένταξη του 10% των ελληνικών ξενοδοχείων στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό που συνδέει την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό

Στην στήριξη τόσο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος όσο και της ελληνικής παραγωγής αγροτικών προϊόντων, στοχεύει το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 54 ξενοδοχεία, ενώ οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες.

Σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο, ο κ. Γιώργος Πίττας, μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και project manager του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» αναφέρει ότι στόχος του προγράμματος είναι τα επόμενα χρόνια οι εντάξεις να φθάσουν τις 1.000 (από το σύνολο των 10.000 ξενοδοχείων που υπάρχουν στην χώρα μας). Στην σημασία συνεργασίας των δύο Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναφέρθηκαν πρόσφατα οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, και Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2012, στη Θεσσαλονίκη. «Το σχήμα της συνεργασίας δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Έχουμε όμως κανονίσει κάποια ραντεβού προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις. Υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας.

Όσον αφορά τα προϊόντα που έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο «Ελληνικό Πρωινό» είναι: το Αμύγδαλο Λάρισας, το Ανεβατό Γρεβενών - ΠΟΠ, το Γαλοτύρι - Ήπειρος - Θεσσαλία - ΠΟΠ, τα Δαμάσκηνα Σκοπέλου, η Θρούμπα Θάσου, το Καλαθάκι Λήμνου, το Κασέρι ΠΟΠ, τα κεράσια Ροδοχωρίου ΠΟΠ, η Κονσερβοελιά Πηλίου ΠΟΠ, το μέλι “Ελάτης Μαινάλου-Βανίλια” ΠΟΠ, τα Μήλα ντελίσιους- Πιλαφά” Τριπόλεως ΠΟΠ, το Παστό χοιρινό Αρκαδίας, τα Πορτοκάλια Άρτας ΠΟΠ, τα Πορτοκάλια Λακωνίας, η Φέτα ΠΟΠ κ.α.

Πηγή : radio936