Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στην Κυπαρισσία


Ξεκίνησε το έργο των ομβρίων υδάτων και αποκατάστασης των δρόμων
Χριστούγεννα με ασφαλτοστρωμένους και ασφαλείς δρόμους αναμένεται πως θα κάνουν στην Κυπαρισσία, καθώς χθες ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ομβρίων Κυπαρισσίας»! 
Το έργο, προϋπολογισμού 185.000 ευρώ, αφορά κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, τη σύνδεση αυτών με το δίκτυο ομβρίων και την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η Κυπαρισσία θα έχει σε λειτουργία το νέο δίκτυο ομβρίων υδάτων, αλλά και, επιτέλους, θα αποκτήσει ξανά δρόμους για ασφαλή χρήση και μετακίνηση – διέλευση πεζών, οχημάτων και δικύκλων.

Πρόκειται για ένα έργο που οι πολίτες της Κυπαρισσίας περιμένουν πώς και πώς! Χθες το πρωί συνεργεία του αναδόχου, με μηχανήματα και εργάτες, ξεκίνησαν την εκτέλεση των εργασιών από την Πανηγυρίστρα, στην οδό Ναυαρίνου. Στο σημείο βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιώργος Σαμπαζιώτης, καθώς και η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Χαρά Δημοπούλου.
Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Τσίγγανος, σημείωσε: «Ξεκίνησε, όπως είχε προγραμματιστεί, το έργο της αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων και, φυσικά, θα ακολουθήσουν οι ασφαλτοστρώσεις. Όπως θα θυμάστε, εδώ και έξι περίπου μήνες, ο Δήμος Τριφυλίας, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση, η οποία διέπει όλους τους Δήμους, εξασφάλισε τις αναγκαίες δαπάνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δρόμοι της Κυπαρισσίας, οι οποίοι παρουσίαζαν το πρόβλημα λόγω μιας προηγούμενης εργολαβίας η οποία είχε αστοχήσει. Είναι ένα έργο που έχει μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, κατόρθωσε και ξεπέρασε κάποιες εμπλοκές, νομικές και άλλες, και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα (σ.σ. χθες), και με τον αντιδήμαρχο Κυπαρισσίας τον κ. Σαμπαζιώτη, να είμαστε παρόντες και μάρτυρες στην έναρξη των εργασιών.
Εάν ο καιρός είναι καλός και εάν ευνοήσουν και οι υπόλοιπες συνθήκες, θεωρούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι δρόμοι θα έχουν αποκατασταθεί. Τυπικά στη σύμβαση υπάρχει ένα 6μηνο, γιατί έτσι είναι ο τυπικός χρόνος, αλλά έχουμε τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου και της Υπηρεσίας ότι θα ολοκληρωθούν πολύ συντομότερα».
Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κυπαρισσίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, είπε: «Το έργο αποκατάστασης του δικτύου ομβρίων της πόλης πλέον υλοποιείται. Σίγουρα, η εργολαβία η οποία είχε ξεκινήσει και είχε μείνει ημιτελής, ολοκληρώνεται με αυτή την εργολαβία. Ωστόσο όμως, δεν παύει ο Δήμος να σκέφτεται τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα λύσει και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης εργολαβίας. Δεν είναι κάτι που ’χουμε αφήσει, είναι κάτι το οποίο από κοντά θα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε, πραγματικά, να δικαιωθεί και ο Δήμος, γιατί έχει δίκιο και εδώ είναι αδικημένος όσον αφορά στην εξέλιξη της προηγούμενης εργολαβίας. Το έργο θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Δε θα λύσει, βέβαια, 100% το πρόβλημα διαχείρισης γενικά των λυμάτων του Δήμου, γι’ αυτό και η Τεχνική Υπηρεσία σχεδιάζει να εντάξει ένα νέο έργο για την κατασκευή ενός νέου δικτύου λυμάτων στην πόλη, το οποίο και θα ολοκληρώσει, μαζί και με το νέο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο πιστεύω πως θα προχωρήσουμε, ό,τι έχει να κάνει με δίκτυα στην πόλη της Κυπαρισσίας. Είναι ευχής έργο ότι ξεκινάει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει ο Δήμος ένα τόσο σημαντικό έργο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τη δυνατότητα τη νέα χρονιά να είμαστε με ολοκληρωμένο το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Πηγή : tharrosnews