Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αποτελέσματα της συνάντησης ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΠ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η συνάντηση με θέμα «Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ», την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Γκούμας με τον Πρόεδρο του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Γυφτέα και στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί τυποποιητές ελιάς, εκπρόσωποι της ΕΑΣ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, με........

ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση των προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την ορθότερη και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος αυτού.
Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ Μεσσηνίας αντίγραφο του φακέλου, που ήδη επεξεργάζεται η ΕΔΟΕΕ, για την επέκταση του ΠΟΠ στους όμορους Νομούς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση για την ορθή και έγκαιρη διαμόρφωση της τελικής πρότασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Γκούμας ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί μέρος ενός νέου κύκλου συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με όλες τις επιχειρήσεις τυποποίησης και εξαγωγής του Νομού μας, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και να προωθηθούν με μεθοδευμένες και συλλογικές κινήσεις στην κεντρική εξουσία.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των τυποποιητών της Μεσσηνίας σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των ιδιαίτερων δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Πηγή : filiatranews