Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Με τους υπαλλήλους και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας συναντήθηκε ο Πετράκος


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας κ. Θανάσης Πετράκος επισκέφθηκε το ΑΤΕΙ Καλαμάτας συναντήθηκε:
1.    Με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΤΕΙ Καλαμάτας οι οποίοι πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις απολύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση και τον φόβο τους ότι θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα απολυμένοι. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ανέφερε ότι οι απολύσεις θα γίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι απαίτηση της τρόικα και τόνισε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να κινητοποιηθούν για προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις και θα ξανασυναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Τέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας δεν αναγνωρίζει τις μνημονιακές αποφάσεις και αν γίνει κυβέρνηση θα τις καταργήσει.
2.    Με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη και τους αντιπροέδρους Γιάννη Παπουτσή & Δημήτρη Βελισάριου με τον οποίο συζήτησαν:
I.    Τη σύσταση και λειτουργία εργαστηρίου πιστοποίησης ελαιολάδου στην Καλαμάτα. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ήδη έχει συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησε το θέμα αλλά και ότι θα συνεχίσει να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να υλοποιηθεί το εργαστήριο πιστοποίησης ελαιολάδου στην Καλαμάτα.
II.     Την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος. Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ ανέφερε ότι λόγω «κουρέματος» των αποθεματικών των ιδρυμάτων μέσω του PSI αλλά και την μειωμένη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό το ΑΤΕΙ Καλαμάτας υποχρηματοδοτείται.
III.    Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» με το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζει το κλείσιμο πολλών τμημάτων και σχολών σε ΑΤΕΙ και ΑΕΙ. Ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε την πάγια θέση του να μην κλείσει κανένα τμήμα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και ότι δεν είναι δυνατόν να χτίζονται καινούρια κτίρια, να δημιουργούνται υποδομές και την ίδια στιγμή να κλείνουν τμήματα και σχολές στα ΑΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.

Πηγή : messiniaportal