Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελίες για εισαγωγή τυνησιακού ελαιολάδου

ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι πληροφορίες για εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία, το οποίο στη συνέχεια εξάγεται ως κρητικό, ζητούν αγροτικοί φορείς του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, υπάρχουν πληροφορίες για την εισαγωγή στο νησί μεγάλης ποσότητας τυνησιακού ελαιολάδου, σε πολύ χαμηλή τιμή, το οποίο αναμιγνύεται με κρητικό και διατίθεται στην αγορά ή εξάγεται, με μεγάλα κέρδη για τους εμπόρους.
Ο κ. Στρατάκης ανέφερε ότι έχει ενημερώσει επισήμως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ελέγξει την καταγγελία.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης, έκανε λόγο για καταγγελίες που δεν ελέγχονται στην ώρα τους, σημειώνοντας ότι για την καταγγελία διακίνησης «παγόπληκτων ελαιολάδων» που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο, κλήθηκε μόλις πρόσφατα να καταθέσει στην ανακρίτρια.

Πηγή : eleftheriaonline