Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φτιάχνουν πηγάδια για τα σκουπίδια μέσα σε δρόμους της Καλαμάτας!


ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ! 

Στην Καλαμάτα όλα γίνονται. Κάποτε έκαναν την Ναυαρίνου μονόδρομο αλλά είχαν επιστρέψει να κινούνται αντίθετα τα λεωφορεία και τα ταξί...! Μετά έφτιαξαν ποδηλατόδρομο να διασχίζει το δρόμο ύστερα από στροφή 90μοιρών…! Τώρα φτιάχνουν κυριολεκτικά μέσα τους δρόμους πηγάδια, μέσα στα οποία θα λειτουργούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων…!
Πολλοί είναι οι κάτοικοι της πόλης που διαμαρτύρονται για τη χωροθέτηση των κάδων και προφανώς έχουν δίκιο. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσει στο… πηγάδι με τα σκουπίδια κάποιος απρόσεχτος οδηγός. Έτσι όπως έχουν φτιάξει τα πηγάδια στους δρόμους, ο κόσμος που θα πηγαίνει νυχτιάτικα ή νωρίς το πρωί να πετάξει τα σκουπίδια του, θα βλέπει τα αυτοκίνητα να περνούν …σύριζα από δίπλα του, στην καλύτερη περίπτωση
Έναν τέτοιο πηγάδι για σκουπίδια, που έχει ανοιχτεί κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο, είδαμε στην οδό Βασιλίσσης Αμαλίας, στο κέντρο της πόλης. Άλλα τέτοια πηγάδια υπάρχουν σε κάθετες οδούς προς την Κρήτης. Κάτοικοι της περιοχής μάλιστα διαμαρτύρονται ότι για να αποφύγουν οι οδηγοί το πηγάδι για τα σκουπίδια, αναγκάζονται να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!
Επικίνδυνη είναι η κατάσταση που δημιουργείται και στη νησίδα της οδού Φιλελλήνων, όπου τα πηγάδια για τα σκουπίδια πιάνουν όλο το πλάτος της νησίδας. Λίγο αν φύγει κάποιο αυτοκίνητο από την πορεία του θα βρει στο πέτρινο τοιχίο του πηγαδιού, ενώ πιο επικίνδυνη θα είναι η κατάσταση αν βρει στο πηγάδι κάποιο μηχανάκι.
Είναι φανερό ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε στη χωροθέτηση των πηγαδιών με τα σκουπίδια όπως όπως, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της κακής επιλογής των σημείων όπου φτιάχνονται αυτοί οι υπόγειοι κάδοι.
Από τη δημοτική αρχή αναφέρεται ότι έπρεπε όλα να γίνουν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο. Επιπλέον σημειώνεται ότι δεν είναι χαρτογραφημένα τα υπόγεια δίκτυα στην πόλη της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος να ανοίξει τα πηγάδια για τα σκουπίδια στα σημεία που είναι τα καταλληλότερα, γιατί ήταν αδύνατη η μετακίνηση αυτών των δικτύων (ύδρευση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λπ).
Ανεξαρτήτως των δικαιολογιών, η Καλαμάτα για άλλη μια φορά …πρωτοπορεί, καθώς πρέπει να είναι πανελλήνια πρωτιά η κατασκευή πηγαδιών σε δρόμους…
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal