Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Άγριος καβγάς στη Λαική Κυπαρισσίας με αθίγγανους και έμπορο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κρούσματα επιθέσεων και μικροεγκληματικότητας όσο περνά ο καιρός σε χωριά, πόλεις ακόμα και στις λαικές αγορές όπως διαπίστωσαν πολίτες που πολλές φορές καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα σε πολλές περιοχές. Αυτή την φορά το θράσος δεν έχει όρια όταν το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε χώρους όπου ψωνίζουν οι πολίτες όπως είναι η Λαική αγορά της Κυπαρισσίας η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομιών τόσο σε όσους δεν έχουν άδεια πώλησης, καταλήψεις χώρων ακόμα και επιθέσεων σε επαγγελματίες.
Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα κοντά στην συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Δημαρχείου κοντά στο Κ.Ε.Π. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο www.kyparissianews.com τόνισαν ότι πολίτης από κοινοτικό διαμέρισμα με το όχημά του πάτησε 3 λεμόνια όταν διερχόταν από το δρόμο. Κοντά στη διασταύρωση όμως αθίγγανοι έχουν αφήσει σακούλες με προιόντα θεώρησαν ότι ευθυνόταν όχημα εμπόρου που βρίσκεται στη περιοχή λόγω του συνωστισμού στην αγορά και των μέτρων κυκλοφορίας. Οι νεαροί αθίγγανοι ζήτησαν το λόγο από τον επαγγελματία-που δεν ευθυνόταν- και  διαπληκτίστηκαν μαζί του  με αποτέλεσμα η ένταση να κορυφωθεί και 4 περίπου αθίγγανοι να την...πέσουν στον έμπορο με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν προκαλώντας του τραύματα. Εκείνη την ώρα καταστηματάρχες που είδαν την ένταση προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα χωρίζοντας τους εμπλεκόμενους καθώς κινδύνεψε να γίνει σύρραξη με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, ενώ οι δράστες έγιναν άφαντοι με την άφιξη της αστυνομίας.
Το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό καθώς η προκλητικότητα των αθίγγανων πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου , ενώ έχουν σημειωθεί κλοπές κοντά σε σημεία παράνομης  πώλησης αγαθών στην πλευρά του Κ.Ε.Π. όπως έχουν αναφέρει πολίτες καθώς στερούνται άδειας. Σίγουρα όμως σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία είναι αναγκαία επιτέλους να συσταθεί στην Τριφυλία σύντομα. Φωτό αρχείου.

Πηγή : radio936