Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση σε σχόλια από την Mητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Με αφορμή σχόλια που υπήρξαν στην δημοσίευση τηςαπάντησης της Ιεράς Μητροπόλεως (κλικ) για τηνεπιστολή - ψήφισμα του ΟΦΑ (κλίκ), η Μητρόπολη Τριφυλίας και Oλυμπίας απαντά τα παρακάτω: ........


Με αφορμή σχόλια αναγνωστών σας στην απάντησή μας προς τον ΟΦΑ θεωρούμε επιβεβλημένο να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Το συγκρότημα του Costa Navarino ανήκει στην Π.Ο.Τ.Α. (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) Μεσσηνίας, που έχει οριοθετηθεί και διέπεται από ειδικό καθεστώς βάσει σειράς Αποφάσεων Υπουργείων και κρατικών Υπηρεσιών. Στα όρια της περιοχής αυτής ανηγέρθη και Ιερός Ναός με σκοπό την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των εκεί διαβιούντων, μεταξύ των οποίων είναι και η τέλεση Μυστηρίων. Το θέμα αυτό είχε κατοχυρωθεί, όταν υπεβλήθη σ’ εμάς η αίτηση λειτουργίας του Ναού. Εμείς ζητήσαμε την κανονική εκκλησιαστική ένταξη του Ναού αυτού στην πνευματική ευθύνη της Μητροπόλεώς μας κατά τα οριζόμενα από τον Κανονισμό «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» και οι αρμόδιοι της επιχειρήσεως με πρωτοφανή προθυμία και ταχύτητα, την ίδια κιόλας ημέρα, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Κατόπιν αυτού τελέσαμε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού το 2010 επ’ονόματι του Αγίου Σαμψών και παραχωρήσαμε άδεια λειτουργίας του.

Χρειάζονται άλλα στοιχεία για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, που καμμιά σχέση δεν έχει με τη λειτουργία των Ενοριακών Ναών και των Παρεκκλησίων;

2. Όσον αφορά τον υπαινιγμό για χρηματισμό, καλούμε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει, όχι ανεύθυνα και ανώνυμα, αλλά επώνυμα και ευθέως. Η φορολογική δήλωση και τα λοιπά στοιχεία σχετικά με το τι «παίρνει» ο Μητροπολίτης είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί. Αν βρεθεί κάτι στην κατοχή του πέρα από τα ράσα του, τότε έχει το δικαίωμα να πεί εναντίον του ό,τι θέλει.
Άν βέβαια ο αναγνώστης σας χαρακτηρίζει «μπαγιόκο» την μεγάλη φιλανθρωπική προσφορά του Costa Navarino μέσω του συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεώς ή τις επανειλημένες δωρεές του στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, από το οποίο βοηθούμε τους ενδεείς συνανθρώπους μας, ας σκεφθεί μόνος του τι λέει.

3. Το σχόλιο σχετικά με την γλώσσα του κειμένου της απαντήσεώς μας επίσης είναι ανάξιο σχολιασμού. Ξεπερνά τα όρια η απαίτηση που έχουν κάποιοι να απολογούμεθα, γιατί γνωρίζουμε ακόμη να χειριζόμεθα την ελληνική γλώσσα.

4. Τέλος όποιος θεωρεί ότι ασχολούμεθα με μικρά και ασήμαντα και αδυνατούμε να τακτοποιήσουμε τα σημαντικά λόγω ελλείψεως πυγμής, ας μας δώσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, για να καταλάβουμε τι εννοεί. Τα περί υποκρισίας τα επιστρέφουμε στους ανώνυμους λασπολόγους. Εμείς πάντοτε επώνυμα «παρρησίᾳ λαλούμεν» και ενεργούμε έχοντας ως προτεραιότητα τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Πηγή : filiatranews