Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καταπέλτης ο Αντωναρόπουλος για το Πολιτισμό στη Τριφυλία- Προτάσεις μηχανικών για επανασχεδιασμό υποδομών

ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις κατέθεσαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης για τα οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας. Ο κ. Γιώργος Διαμάντης έθιξε απευθυνόμενος στο αρμόδιο Αντιδήμαρχο θέματα όπως το κτίριο της Ε.Τ.Ε. στη Κυπαρισσία που εγκαταλείφθηκε, το Κάστρο των Γιγάντων, η νομιμοποίηση του τουριστικού Γαργαλιάνων, ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Βάλτα , το Σ.Δ.Ι.Τ, οι μελέτες για τους Βιολογικούς καθαρισμούς, η αξιοποίηση δωρεών υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος έχει μεγάλες προκλήσεις.
Η Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Χριστοδούλου έθιξε θέματα καθαριότητας στις παραλίες της Κυπαρισσίας, για την αξιοποίηση του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας, την τουριστική προβολή και το σχεδιασμό για προσέλκυση τουριστών. Ο κ. Τσαφαράς από τα Φιλιατρά ζήτησε στοιχεία για τα έσοδα και έξοδα προσωπικού, την ορθολογική διαχείριση των διαμερισμάτων του Δήμου, την δημοτική οδοποιία και επιτάχυνση των έργων καθημερινότητας στο Δήμο θέτοντας επιφυλάξεις για κωδικούς έργων που περιγράφονται στο προσχέδιο. 
Καταπέλτης ήταν ο κ. Αντωναρόπουλος για την απουσία Πολιτιστικού οράματος ο οποίος υποστήριξε ότι "ο Δήμος δεν έκανε καμία σοβαρή επένδυση στον πολιτισμό ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα όπως η αξιοποίηση του παλιού κινηματογράφου στη Κυπαρισσία, το Ανοικτό θέατρο και η αναγωγή σε μεγάλα έργα πνοής για το μέλλον" εξηγώντας ότι 'οι Αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να έχουν παρωπίδες όταν μιλάμε για όραμα το οποίο δυστυχώς έχει χαθεί" αξιολογώντας τα έργα που έγιναν από ιδιώτες για το κοινό συμφέρον λέγοντας ότι "πυρήνες πολιτισμού υπάρχουν ως κατεύθυνση για το μέλλον" καθώς εκτίμησε ότι υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την κατάντια του τόπου μας. Ο Πρόεδρος των Ερασιτεχνών αλιέων κ .Σμέρδης υπενθύμισε ότι "δεν προσχωρούμε με αντιλήψεις όπως παλιά αφού ο Δήμος πρέπει να συνδέσει τα έσοδα με την ανάπτυξη της πόλης και να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα ώστε να συντονίσουμε τα οφέλη προς τη κοινωνία" ενώ έθεσε θεμα τεχνητού υφάλου. Ο Πρόεδρος των ταξί κ. Κάπππος μίλησε για τον καρκινογόνο αμίαντο στους αγωγούς ύδρευσης , για έργα πολιτισμού και το λιμάνι.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος εξατομίκευσε τις προτάσεις του μιλώντας για το ανοικτό θέατρο με δημιουργία πολυχώρου συμπληρώνοντας ότι "οι έμποροι απορροφούν τους κραδασμούς της κοινωνίας, αποτελώντας δέκτη πολλών παραπόνων με στόχο την ισονομία πολιτών" όπως και πρόταση για "εκδρομικό τρένο στο Κυπαρισσιακό κόλπο ή προαστιακός, η σύνδεση με λεωφορείο μεταξύ Καλονερού-Κυπαρισσίας το καλοκαιρί" διαπιστώνοντας ότι λείπει η υποδομή και υποδοχή στη πόλη. Εστίασε στο μείζον θέμα που αποτελεί "την ζώνη Νατούρα 2000 με πρόστιμα που ετοιμάζονται από την Ε.Ε. μετά από παρέμβαση του Αρχέλωνα θέλοντας να επιβάλλει μια νεκρή ζώνη σε μια περιοχή ήπιας τουριστικής ανάπτυξης" ζητώντας το θέμα να συζητηθεί στο Δ.Σ. Τριφυλίας.
Ο εκπρόσωπος των Μηχανικών κ. Αναστασόπουλος Νίκος υπενθύμισε ότι "το Τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αντιμετώπιση βασικών έργων όπως ύδρευση, αποχέτευση για αστικά λύματα και διαχείριση σκουπιδιών καθώς υπάρχει έλλειψη μελετών ιδίως στους Γαργαλιάνους" ενώ για τα έργα όπως το Βιολογικό της πόλης θεώρησε ότι έχει παρωχημένη μελέτη. Κατέληξε λέγοντας ότι "οι δωρεές αφέθηκαν στην τύχη τους όπως βιβλιοθήκες, ενώ απαιτείται επανασχεδιασμός χώρων σχολείων" επιμένοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου που ασκείται παραμένει στην παλιά νοοτροπία με τοπικό χαρακτήρα όπως στο παρελθόν, θέτοντας θέματα εθελοντισμού και ανάπτυξης...

Πηγή : kyparissiotis