Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη αύξηση των οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Παντοπωλείο


Ο Θ.ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ 

Κατά 25% έχουν αυξηθεί οι αναξιοπαθούντες στην Καλαμάτα, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, καλεί τη δημοτική αρχή να συνδέσει το Δημοτικό Παντοπωλείο με το κέντρο της πόλης με δρομολόγιο της αστικής συγκοινωνίας.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, όπως δήλωσε σήμερα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Παντοπωλείο, μετά από παράπονα που ανέφερε ότι του έγιναν. Εκεί ενημερώθηκε ότι «οι εξυπηρετούμενες οικογένειες ανέρχονται σε 365, ενώ εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις ενδιαφερόμενων συμπολιτών, οι οποίες στα τέλη του χρόνου θα ξεπεράσουν τις 400 οικογένειες. Τον περασμένο χρόνο εξυπηρετούντο 280-300 οικογένειες, έχουμε δηλαδή μια αύξηση περίπου 25%».
Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση του Δημοτικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο, με το κέντρο της πόλης, ο Θόδωρος Μπρεδήμας σημείωσε: «Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι προσερχόμενοι είναι ότι δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για να μπορούν να προσέλθουν οι ασθενείς και οι ανήμποροι. Φανταστείτε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που μένει στο ανατολικό ή το βόρειο άκρο της πόλης. Ως εκ τούτου θα πρέπει η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την καθιέρωση ενός τουλάχιστον εβδομαδιαίου δρομολογίου, κάθε Πέμπτη, από τις οκτώ το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι».
Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημειώνει ότι δεν αρκεί η μία μέρα που λειτουργεί το Παντοπωλείο για την παροχή ειδών στους υποστηριζόμενους, ενώ αναφέρεται ακόμη στο θέμα των συσσιτίων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν οργανωθεί σωστά, γιατί αυτοί που έχουν ανάγκη ενός πιάτου φαγητό δεν είναι μόνο 30-35 άτομα, αριθμός που εξυπηρετείται σήμερα.
Τέλος, ο κ. Μπρεδήμας ζήτησε, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, «να συγκαλέσει η δημοτική αρχή μια σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων αλλά και των δημοτικών παρατάξεων».
Στ.Μ.
Πηγή : kalamatajournal