Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Κυπαρίσσια 1-3


Επαγγελματική νίκη και πέρασμα στη δεύτερη θέση



ΔΙΚΑΙΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΛΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΧΤΥΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΙ (16΄), ΑΛΜΠΑΝ (66΄) ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ (70΄)

ΜΕΙΩΣΑΝ ΣΤΟ 78΄ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΡΑΚΗ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΛΑ

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Η Κυπαρισσία ήταν η μεγάλη νικήτρια του μεγάλου χθεσινού παιχνιδιού της 13ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, επικρατώντας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα των ερυθρολεύκων με σκορ 3-1, αποτέλεσμα το οποίο φέρνει το συγκρότημα του Παναγιώτη Παναγόπουλου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μεσσηνιακό, που αγωνίζεται σήμερα με το Φαραί.
Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι φιλοξενούμενοι, σ’ ένα παιχνίδι μέτριο ποιοτικά, έκαναν ό,τι έπρεπε, για να φέρουν το ματς  στα μέτρα τους, κρατώντας στα χαμηλά τον Ολυμπιακό. Έβγαλαν πάντως μεγάλη θέληση και πάθος, στοιχεία τα οποία έκριναν σε μεγάλο ποσοστό την αναμέτρηση. Η Κυπαρισσία ήταν προσεκτική στο πρώτο μέρος, όταν και είχε κόντρα τον αέρα, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί στο 16΄ μ’ ένα πανέμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ από τον Ντάβι. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι νωθροί, πληρώνοντας και την απώλεια του Βασίλη Πανταζή, αλλά και κάποια νεύρα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό του 29΄, όταν ο Τζίφας αντικαταστάθηκε λόγω τακτικής από το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, αποχωρώντας εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια, και αναπτύσσοντας ένα μικρό διάλογο με τους ανθρώπους του πάγκου.
Όσον αφορά την επανάληψη, η αποβολή στο 46΄ μ’ απευθείας κόκκινη του Κώστα Μπαλαλά, σε συνδυασμό με την εύνοια του αέρα, έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για τους Αρκαδιανούς, που πέτυχαν το 0-2 στο 66΄ με τον Αλμπάν, και καθάρισαν το ματς στο 70΄, μ’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του κορυφαίου του αγώνα Θοδωρή Δασκαλάκη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 78΄ μ’ ένα πανέμορφο τέρμα του Μωράκη, το οποίο έκλεισε ουσιαστικά το ματς, καθώς το υπόλοιπο δεν περιελάμβανε κάτι το ιδιαίτερο μπροστά από τις δύο εστίες.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
4΄ από κόρνερ του Δασκαλάκη, ο Ανδρεόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
16΄ εξαιρετική αντεπίθεση της Κυπαρισσίας, με τον Αλμπάν να βγάζει διαγώνια μπαλιά για τον Ντάβι, που με ωραίο και ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ζησιμάτο, πετυχαίνοντας το 0-1.
20΄ δυνατό φάουλ του Γαργαρώνη πάνω στον Πουλάκο, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον κ. Νίκα, ζητώντας την κόκκινη κάρτα.
25΄ φάουλ του Κουρούπη τρία μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Ντουγέρογλου.
46΄ ο κ. Νίκας έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπαλαλά, για δυνατό φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής πάνω στον Ντάβι. Επικράτησε  διακοπή του αγώνα και συγκέντρωση διαιτητή και βοηθών στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται εύκολα.
66΄ και πάλι στην κόντρα η Κυπαρισσία, ο Δασκαλάκης έβγαλε παράλληλη πάσα για τον Αλμπάν, που σε κενή σχεδόν εστία δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα, νικώντας τον Ζησιμάτο (0-2).
70΄ εκτέλεση φάουλ του Δασκαλάκη από πλάγια και αρκετά μακριά, διεκδίκησε στον αέρα ο Μοροσάνο με τον Ζησιμάτο, η μπάλα όμως πέρασε και κατέληξε στα δίχτυα των ερυθρολεύκων (0-3).
71΄ ωραίο σουτ του νεαρού Χελά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντουγέρογλου.
78΄ από εκτέλεση φάουλ του Χελά και κεφαλιά πάσα του Αργάνη, ο Μωράκης έπιασε ένα ασύλληπτο γυριστό σουτ, μειώνοντας σε 1-3.

Οι κορυφαίοι και… ο άρχοντας
Από τους νικητές ο Δασκαλάκης ήταν ίσως ο κορυφαίος, ενώ τον ακολούθησαν οι Γαργαρώνης, Ανδρεόπουλος, Ντάβι, Αλμπάν και Ντουγέρογλου. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, η πλειοψηφία των παικτών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και το πλήρωσαν. Πρέπει να πούμε ότι αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν χθες ο Πετράκος, ο οποίος φεύγει μετά τα Χριστούγεννα για την Αμερική.
Καλή μπορούμε να πούμε  ότι ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Νίκα και σωστή η πλειοψηφία των αποφάσεών του στις όποιες δύσκολες φάσεις συνάντησε.
Μικρολάθη είχαν οι βοηθοί, με το βάρος να πέφτει στον κ. Σερεμέτη που τ’ άκουσε για τα καλά από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος του αγώνα τόσο το τεχνικό τιμ, όσο και ο πρόεδρος Ηλίας Παπακωνσταντίνου, εξέφρασαν σ’ έντονο μάλιστα ύφος τα παράπονά τους προς τον κ. Νίκα και τους βοηθούς του.

Αρκετός ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο
Ένα στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο, είχε να κάνει με την παρουσία αρκετού κόσμου, με βάση τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, στο Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Περισσότεροι από 200 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και καμιά εικοσαριά φίλοι της Κυπαρισσίας, βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολουθώντας το ματς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος, Πετράκος, Αργάνης, Αρβανίτης, Αριστομενόπουλος, Μωράκης, Μπαλαλάς, Τζίφας (29΄ Ροβολής), Ξυδιάς (72΄ Ράτσεφ), Λιάκος, Κουρούπης (69΄ Χελάς).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Αναγνωστόπουλος, Ανδρεόπουλος, Γαργαρώνης, Σταματόπουλος, Ντάβι (87΄ Λυδιώτης), Αλμπάν, Χρονόπουλος (67΄ Μοροσάνου), Δασκαλάκης (90΄  Γιαννόπουλος), Μανδραπήλιας.

Πηγή : tharrosnews