Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ισόβια για 176 χασισόδεντρα στο Ανδρομονάστηρο


Της Βίκυς Βετουλάκη 
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάτοικο της περιοχής Πετραλώνων για την καλλιέργεια 176 δέντρων χασίς, καθώς κρίθηκε υπότροπος, αφού έχει ξαναδικασθεί για υπόθεση ναρκωτικών με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Παράλληλα, επεβλήθη και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ.
Στο Ανδρομονάστηρο
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών σύμφωνα με το 'Θάρρος', , στην υπηρεσία του δέχθηκαν ανώνυμα τηλεφωνήματα ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργεί χασίς στην περιοχή του Ανδρομονάστηρου. Φέτος, στις 16 Ιουλίου, μαζί με συναδέλφους του ερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν τη χασισοφυτεία. Αυτή βρισκόταν απέναντι από ελαιοπερίβολο του κατηγορουμένου και περιλάμβανε 176 δέντρα, με ύψος από 1,5 – 3,5 μέτρα. Επίσης, απέναντι από το ελαιοπερίβολό του, σε ένα δρομάκι, βρήκαν το λάστιχο που πότιζε. Όπως κατέθεσε, ένωνε το λάστιχο με βάνες και πότιζε με σταγονίδια τη χασισοφυτεία, ενώ στα σημεία που δεν έφτανε είχε βαρέλια με νερό.
Αρνήθηκε
Οι αστυνομικοί παραφύλαξαν, αλλά το μεσημέρι άρχισε να φυσάει πολύ καυτός αέρας, ενώ η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα εμφανίσθηκε ο κατηγορούμενος. Όπως είπε ο αστυνομικός, μπήκε στη φυτεία κρατώντας σπάγκο για να δέσει τα φυτά και να μην τα σπάσει ο αέρας. Τότε τον φώναξαν με το όνομά του και αυτός δεν προέβαλε αντίσταση, ούτε επιχείρησε να φύγει. Μάλιστα, ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, όταν τον συνέλαβαν, τους είπε: «Εντάξει, παιδιά, η φυτεία είναι δική μου».

Πηγή : radio936