Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

2o Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ




Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφό της. Τότε, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου και είναι η οργανική της θέση.
Η απομάκρυνσή της προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των γονιών των μικρών μαθητών. Μάλιστα, τότε, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το σχολείο. 

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν για τη δίωξη της δασκάλας, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, οι διαμαρτυρίες τους ήταν έντονες και προς πάσα κατεύθυνση, απαιτώντας να επιστρέψει στα καθήκοντά της. «Θέλουμε τη δασκάλα μας» έγραφε χαρακτηριστικά το μικρό πανό που ανήρτησαν στην είσοδο του Νηπιαγωγείου, ενώ στις συζητήσεις τους εξαπέλυαν βολές για τη διευθύντρια, που ανέφερε – κατήγγειλε τη δασκάλα, ενώ ζητούσαν επίμονα συνάντηση με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Κλάδη. Όπως έλεγαν οι γονείς, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος εκδιώχθηκε η δασκάλα τους, η οποία είναι άριστη παιδαγωγός και τα παιδιά τους μαθαίνουν πολλά από αυτή και την αγαπούν.
Αφορμή για την απόφαση απομάκρυνσης ήταν αναφορά – καταγγελία της διευθύντριας σε βάρος της δασκάλας για περιστατικό που είχε συμβεί, όταν ένα μικρό παιδάκι πέρασε από ένα κενό στο συρματόπλεγμα της περίφραξης στο διπλανό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Αντιπροσωπεία των γονέων συναντήθηκε με τον κ. Κλάδη, τον οποίο ενημέρωσαν για την όλη κατάσταση.
Η ΕΔΕ διενεργήθηκε με αρκετές καταθέσεις και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», από το πόρισμά της δεν προκύπτουν ευθύνες ή παραπτώματα της νηπιαγωγού. Αντιθέτως, οι καταθέσεις φέρεται να είναι επιβαρυντικές για τη διευθύντρια του σχολείου. Άμεσα αναμένεται η επιστροφή της νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ «δύσκολα» είναι τα πράγματα για την παραμονή, στη θέση της, της διευθύντριας, μετά τις εις βάρος της καταθέσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό μέχρι χθες το απόγευμα να το διασταυρώσουμε πλήρως, γι’ αυτό και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πηγή : tharrosnews