Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

70 τόνοι τοξικά απόβλητα σε εργοστάσιο 41χρονου στη Μεγαλόπολη


Συνελήφθη, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, χθες (13-12-2012) το μεσημέρι, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εργοτάξιο χωματουργικών εργασιών, στο οποίο ήταν υπεύθυνος, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης.
Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά, ογδόντα μία (81) δεξαμενές, χωρητικότητας του ενός τόνου έκαστη και τριάντα δύο (32) βαρέλια, χωρητικότητας διακοσίων κιλών έκαστο, που περιείχαν τοξικά απόβλητα, όπως γαλάκτωμα, χρώμα και γλυκερίνη. Το συνολικό βάρος των τοξικών αποβλήτων ανέρχεται στα -70.400- κιλά.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενεργείας & Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών. Ο 41χρονος οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης. 
Πηγή : eleftheriaonline