Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου απο τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα


Με πολλούς υποστηρικτές απο τον χώρο των γραμμάτων , των τεχνών και του αθλητισμού ξεκινά η εκστρατεία αλληλεγγύης, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της δράσης " Παστίλιες για τον πόνο του άλλου"  της οργάνωσης "Γιατροί χωρίς Σύνορα".
Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ευάλωτους ασθενείς, «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους», επισημαίνει ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πιστεύουμε ότι το μόνο που μπορεί να δώσει προοπτική στο μέλλον, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι η αλληλοϋποστήριξη, ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια, την απελπισία και τον ανθρώπινο πόνο. Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε αυτή τη μεγάλη και δυναμική εκστρατεία αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα, με τίτλο “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”».
Την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή πολλοί φορείς αλλά και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες. Κεντρικό πρόσωπό της είναι ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος που συμμετέχει αφιλοκερδώς στο τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας. Σημαντική είναι και η επίσης αφιλοκερδής συμμετοχή εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού, όπως ο  Ευγένιος Τριβιζάς, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Αθερίδης, o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μαριέττα Φαφούτη, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μυρτώ Αλικάκη και άλλων, που συμμετέχουν στην εκστρατεία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.
Δείτε το τηλεοπτικό spot της εκστρατείας στο σύνδεσμο:

Πηγή : messiniaportal