Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μεθώνη και Κορωνη! Γίνονται ξανα τα μάτια της Βενετίας στην Μεσόγειο



Δεσμοί ιστορικοί, που το πέρασμα των αιώνων τους σφυρηλατεί και τους ξαναφέρνει στην επιφάνεια. Βενετία, Κορώνη και Μεθώνη συνδέονται και πάλι μέσω, αυτή τη φορά, ενός μόνιμου μηχανισμού τουριστικής προβολής, ιστορικής αναδρομής και πολιτισμικής ανταλλαγής. Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης που επιστρεφει σήμερα από την Βενετία έκανε το πρώτο βήμα για τον μόνιμο χαρακτήρα προβολής και αναδειξης της ειδικής σχέσης των πόλεων. Τα Ενετικά κάστρα Κορώνης και Μεθώνης θα ξαναζωντανέψουν καθώς υπεγράφη το συμφωνο της τουσριστικής συνεργασίας και διαμέσου του πρόγραμματος ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ η Βενετιά επιδιώκει να διαφημίσει παντού τις … πόλεις καμάρι του παρελθόντος της.
“Οι ιστορικοί πολιτιστικοί δεσμοί θα ενώσουν τουριστικά Ιόνιο και Ανδριατική. Ο Δήμος Πύλου Νέστορος προβάλλει την ιστορία του και έχει συμμαχό του όχι μόνο την πόλη της Βενετίας αλλά όλη την περιφέρεια της περιοχής Βενετίας. Πολύ συντομα θα έρθουν στον Δήμο μας αντιπροσωποι από την Βενετία ενώ θα ξαναπάμε και εμείς και μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων θα αναδειχθεί η ειδική σχέση” λέει ο Δημήτρης Καφαντάρης , Δήμαρχος Πύλου. Στον Δήμο Πύλου και στην Μεθώνη θα γίνει η εδρα του marco polo, του πολιτιστικού οργανισμού που έχουν συστήσει οι Βενετσιάνοι για την αναδειξη και την ενοποίηση των πόλεων επιρροής τους, ενώ έδειξαν φοβερό ενδιαφέρον και για την Μεσογειακή διατροφή. “Τους προσκαλέσαμε” λέει ο κ.Καφαντάρης τον νέο χρόνο στην Κορώνη, στην εκδήλωση που θα γίνει για την Μεσογειακή διατροφή και αποδέχθησαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση. Αλλά τον Απρίλιο, νωριτερα δηλαδή, η Περιφέρεια Βενετίας, μας ζήτησε να πάμε εκεί για να παρουσιασουμε το πρόγραμμα της Μεσογεικής διατροφής, καθώς θεωρούν τιμή που μια πόλη του συνδεσμου marco polo η Κορώνη είναι πρέσβειρα της μεγάλης αυτής πολιτισμικής δράσης.”
Ο Δήμαρχος ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των περιοχών Βενετίας και Πύλου Νεστορος κατά την άφιξη των Ιταλών θα προτείνει την ανακήρυξη επιτιμου Δημότη , του περιφερειαρχη Βενετίας, ενώ αντίστοιχα ο Δήμος Βνετείας θα προτείνει στον ίδιο να γίνει επίτημος δημότης της πόλης.
Πηγή : messinea