Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός Τατούλη στη Μεσσηνία αλλά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί

Απολογισμό των έργων της Μεσσηνίας, έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από την Καλαμάτα, την  οποία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί. Ο κ. Τατούλης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της περιφερειακής εντότητας Μεσσηνίας και ακολούθως επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Ιδρύματος.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τατούλης, για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο θέμα της Ολυμπίας Οδού, τονίζοντας ότι τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι ανυποχώρητες στο θέμα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού και δεν πρόκειται να δεχτούν τίποτα λιγότερο απ’ όσα προβλέπει η σύμβαση που έχει επικυρωθεί από τη Βουλή.

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ – ΤΣΑΚΩΝΑ

Για το περιβόητο, πια τμήμα του αυτοκινητόδρομου, Παραδείσια – Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης μετέφερε αισιοδοξία για την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όσον αφορά τη σύμβαση για την παράκαμψη στο σημείο της γέφυρας Τ4, επισημαίνοντας πως από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου, σε περίπτωση που αυτή είναι θετική, θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα 15-20 ημερών για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχει εμπλοκή με τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου και η περιφέρεια έχει κάνει παρέμβαση γι’ αυτό στη ΔΕΗ.

ΕΡΓΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία, και κυρίως αυτών που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Αναφέρθηκε στα οδικά έργα:

  • Γαργαλιάνοι – Βάλτα, που υπογράφηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ με 2.000.000 ευρώ.
  • Γαργαλιάνοι – Ρωμανού.
  • Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.
  • Δρόμος προς Αρχαία Μεσσήνη, έως Αρκαδική Πύλη.
  • Είσοδος Κορώνης.

Υπογράμμισε δε πως όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στη Μεσσηνία, είτε δημοτικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, είναι έργα που έχουν ενταχθεί από την περιφέρεια στο ΕΣΠΑ.
 Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ για το «Ταμείο Μολυβιάτη», απ’ όπου η Μεσσηνία έχει μερίδιο περίπου 8  εκατομμυρίων ευρώ. Έναν άλλο τομέα που αναφέρθηκε ήταν τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού, με παρεμβάσεις όπως υποστήριξε πρωτόγνωρες.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και  του διεθνούς διαγωνισμού, ο Περιφερειάρχης, ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα έχει αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος του έργου. Χαρακτήρισε δε, ντροπή να μεταφέρονται και να θάβονται τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα και κάλεσε τους Δημάρχους να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα σε επίπεδο καθημερινότητας, αλλά να αναλάβουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Ο κ. Τατούλης, κλείνοντας τον απολογισμό των έργων, είπε ότι  η περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά για τη Μεσσηνία.

Πηγή : radio936