Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Καλαμάτα

ΣΤΟN ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ



Μπορεί το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Καλαμάτα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα να μην ευνοεί τις επενδύσεις, εντούτοις υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υφίσταται έντονο ενδιαφέρον για υλοποίηση τριών μεγάλων επενδύσεων στο χώρο του τουρισμού στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η δημιουργία δύο ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού και μία δυτικότερα, στον Κορδία.
Η πρώτη αφορά στην εκμετάλλευση των κτηρίων των Μύλων, η δεύτερη στη δημιουργία μονάδας ακριβώς απέναντι στο παλιό «Levis» και η τρίτη στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Κορδία. 

Οι δύο από τις επενδύσεις είναι ελληνικών συμφερόντων, ενώ η άλλη ξένων.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα κτήρια των Μύλων έχουν αγορασθεί από την εταιρεία ακινήτων ΑΤΕ ΚΕΤ από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ως στόχο την αξιοποίησή τους με δράσεις τουρισμού, αναψυχής και εμπορίου.
Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, εδώ και χρόνια, από στελέχη της εταιρείας στην οποία ανήκουν πλέον οι Μύλοι, στις πρώτες σκέψεις είναι να ανακατασκευαστεί το παλιό κτήριο και να λειτουργήσει ως υπερπολυτελές ξενοδοχείο με πολλές παροχές, ενώ στο ακίνητο που λειτουργούσαν οι αποθήκες να δημιουργηθεί κέντρο εμπορίου και αναψυχής, τύπου village center.
Επίσης, θα αξιοποιηθεί το διπλανό οικόπεδο, με την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων, που θα έχουν όμως παροχές ξενοδοχείου.
Στις δύο ξενοδοχειακές επενδύσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο οποίος χαρακτήρισε το ενδιαφέρον ως «έντονο», αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ένταξή τους σε επενδυτικά προγράμματα. Τόνισε δε, ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι, σε κάθε περίπτωση, υπέρ της υλοποίησης τέτοιων δράσεων, ενώ πρόσθεσε ότι ξεμπλοκάρεται σύντομα η υπόθεση με την ιδιοκτησία Γυφτέα (παλιό ξενοδοχείο Amerika) στην οδό Ναυαρίνου.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πηγή : tharrosnews