Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει κοινή οδός… για την Ολυμπία Οδό


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


Με διαφορετικές προσεγγίσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την Ολυμπία οδό η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας, παρά τη σύσκεψη χθες στην Αρχαία Ολυμπία για το μέλλον του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ερχόμενη Τετάρτη ή για όποτε σταθεί δυνατό. Την ημέρα εκείνη θα παραμείνουν κλειστές οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με τους αντίστοιχους Δήμους, ενώ πιθανολογείται ο συμβολικός αποκλεισμός για ένα εικοσάλεπτο του ισθμού της Κορίνθου.
Παν. Αλευράς
Μιλώντας στο «Θ» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, ανέφερε ότι η συγκέντρωση εκπροσώπων από τις τρεις Περιφέρειες ήταν το επιστέγασμα της συνεργασίας τους, κατά την οποία διατρανώθηκε η βούληση όλων να ενώσουν τη φωνή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός έως την Τσακώνα, όπως προβλέπει άλλωστε και η σύμβαση παραχώρησης.
Ο κ. Αλευράς επισήμανε την κοινή πεποίθηση των παρισταμένων για το πόσο ζωτικός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι με τις σχετικές ανακοινώσεις από πλευράς κ. Χατζηδάκη για κατασκευή του δρόμου έως την Πάτρα και σε τρία χρόνια του Πάτρα – Τσακώνα, καταβάλλεται προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις.
Παν. Νίκας
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ανέφερε πως η συγκέντρωση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πύρινους λόγους βαριάς αγωνιστικότητας των παριστάμενων βουλευτών (από τη Μεσσηνία συμμετείχε μόνο ο Θαν. Πετράκος) για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, αφού όλοι αγωνίζονταν να τονίσουν τη σημασία του έργου.
Διαφώνησε με τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν για την προώθηση του θέματος, ενώ επανέλαβε πως με τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη κρατήθηκε ζωντανή η κατασκευή του δρόμου, που συνδέεται άρρηκτα με τις οικονομικές εξελίξεις και τη δική μας σοβαρότητα.   

Πηγή : tharrosnews