Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε εθελοντές


ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
 Ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε χθες την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με βράβευση εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών, στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και της κοινωνικής προσφοράς. 
Η χθεσινή μέρα έχει ιδιαίτερα αφιερωθεί στον εθελοντή πυροσβέστη, κι έτσι ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εθελοντές πυροσβέστες για το έργο τους. Ενημέρωσε ακόμη ότι ο Δήμος Μεσσήνης προχωρά στην επάνδρωση του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεταλιδίου με μέλη της ομάδας πυροπροστασίας του Συλλόγου "Αγία Σωτήρα” και μεμονωμένους εθελοντές. "Συγχαίρω όλους όσοι έχουν βοηθήσει εθελοντικά το δήμο μας στο σύνολο των δράσεών του και σας καλώ όλους να γίνετε μέλη του δικτύου εθελοντών του δήμου μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Βασίλης Καπέλιος, ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση των εθελοντών του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεταλιδίου προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου. Για τη σημαντική συμβολή των εθελοντών στην πυρόσβεση μίλησε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Φύκιρης. Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη εθελοντισμού Ελένη Τσέλιου ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης από το 2011 έχει συστήσει Ομάδα Εθελοντών και πλέον το Ειδικό Μητρώο Εθελοντών που τηρεί η υπηρεσία περιλαμβάνει 104 άτομα, οι 76 από τους οποίους προσφέρουν σε δράσεις πολιτικής προστασίας.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Για τη συμβολή τους στην αντιπυρική προστασία του Δήμου Μεσσήνης βραβεύθηκαν οι εξής: 
Ρότσος Χαράλαμπος, Παπαμανωλόπουλος Φώτιος, Κατσιάρας Θεόδωρος, Αργυρίου Στυλιανός, Λιαράκος Αντώνιος, Πατσιώτης Σπυρίδων, Παρασκευόπουλος Αθανάσιος, Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, Παναγόπουλος Σταύρος, Γκάργκουλας Αντώνιος, Ηλιόπουλος Παντελής, Φωτόπουλος Γεώργιος, Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος, Παναγόπουλος Γεώργιος, Καλογερόπουλος Ιωάννης, Παρασκευόπουλος Γιώργος, Ανδριανόπουλος Ιωάννης, καθώς και η Ομάδα Πυροπροστασίας του Συλλόγου "Αγία Σωτήρα”. 
Επίσης, βραβεύθηκαν: 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών, του οποίου τον έπαινο παρέλαβε ο Ανάργυρος Βλάχος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Νοσηλευτριών, του οποίου τον έπαινο παρέλαβε η Καίτη Χαρίτου. Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, για λογαριασμό της οποίας ο έπαινος επιδόθηκε στη Γεωργία Λαμπροπούλου. Ο Σύλλογος "Γαία” Μάνης, για λογαριασμό του οποίου ο έπαινος επιδόθηκε στην πρόεδρο Χριστίνα Κωνστάντιου. Και στο Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών Μεσσηνίας, του οποίου τον έπαινο παρέλαβε ο πρόεδρος Χρήστος Παντζής. 
Επαινοι απονεμήθηκαν ακόμα στον ΕΔΑΣΜΕ, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τον πιστοποιημένο εθελοντή  Παρασκευά Θεολόγο.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες, η πλειοψηφία των οποίων συνέβαλαν και στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Μεσσήνης, βραβεύτηκαν: το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης  του οποίου τον έπαινο παρέλαβε ο Παναγιώτης Μπρούμας. Ο Σύλλογος "Η Αγία Σωτήρα" για λογαριασμό του οποίου ο έπαινος επιδόθηκε στον πρόεδρο Κώστα Κουλουμέντα. Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χράνων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος”. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαθίας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας "Θάμυρις”. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καλογερόρραχης "Η Σαμαρίνα”. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά "Ο Αριστοτέλης”. Ο Αθλητικός Ομιλος Πάμισος. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης. Ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης.
Για την προσφορά τους σε κοινωνικές δράσεις και ειδικά σε δράσεις στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μεσσήνης, βραβεύτηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. Τον έπαινο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μιχαήλ Παπαγεωργακόπουλος. Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε και η Σταυρούλα Πεζώνη για την αυτόβουλη στήριξή της σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μεσσήνης. 
Στην ενότητα της κοινωνικής προσφοράς, σε δράσεις υγείας του δήμου, βραβεύτηκαν οι μαίες του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Ελένη Βουγιαλιώτη και Αννα Ρούσκα, για την εθελοντική τους συμμετοχή στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 
Οι έπαινοι επιδόθηκαν από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλη Καπέλιο, τον εκπρόσωπο του ΣΔΥΜ κ. Καρμπαλιώτη, τους αντιδημάρχους Ν. Φύκιρη, Ε. Τσέλιου, Γ. Στραβόλαιμο, Γ. Αθανασόπουλο και Τ. Ηλιόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Νίκο Κωνσταντέλο. 

Κ.Δ.
Πηγή : eleftheriaonline