Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σε ενάμιση χρόνο λειτουργίας: 300 στεφανιογραφίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Περίπου 300 στεφανιογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας -του μοναδικού στο είδος του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- στη διάρκεια του ενάμιση χρόνου κατά τον οποίον η υποδομή αυτή βρίσκεται σε λειτουργία.
Εξαιρετική κρίνεται επίσης και η απόδοση της Μονάδας Εμφραγμάτων, στα δύο χρόνια λειτουργίας της, στο πλαίσιο της Καρδιολογικής Κλινικής στην οποία υπάγεται.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, "από τις αρχές του 2011 και μέχρι σήμερα στην Μονάδα Εμφραγμάτων έχουν νοσηλευθεί 713 ασθενείς ενώ στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 295 στεφανιογραφίες και 39 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις". 
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, σχολιάζοντας τα παραπάνω, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "οι υπηρεσίες που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα οι εν λόγω μονάδες δικαιώνει από όλες τις απόψεις τις προσπάθειες να τις θέσουμε σε λειτουργία.
Μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα που λειτουργούν επίσης καλά, αποτελεσματικά και αρμονικά το νοσοκομείο μας προσφέρει ένα σύνολο ποιοτικών και ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας στο νομό Μεσσηνίας" κατέληξε ο Γ. Μπέζος, συγχαίροντας για την προσπάθειά τους το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Β.Γ.Μ.

Πηγή : eleftheriaonline