Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μετέφεραν ασθενείς σε Καλαμάτα, Πύργο επειδή δεν εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική στην Κυπαρισσία…


Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου μεταφέρθηκαν χθες ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επειδή η Χειρουργική Κλινική του δεν εφημερεύει.
Οι συγκεκριμένοι ασθενείς νοσηλεύονταν στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η οποία, όπως είπαν στο «Θ» συγγενείς των ασθενών που ενημερώθηκαν σχετικά, για δύο μέρες δεν εφημερεύει, επειδή οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτή έχουν ήδη κάνει τις εφημερίες τους για το μήνα Ιανουάριο και δεν υπάρχει στο νοσοκομείο άλλος γιατρός - στη Χειρουργική Κλινική -  για να καλύψει (και) τις δύο αυτές μέρες. Οπότε κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στα πλησιέστερα νοσοκομεία, της Καλαμάτας, για ασθενείς από την περιοχή της Τριφυλίας, και του Πύργου, για ασθενείς από την περιοχή της Ολυμπίας, που γειτνιάζει με την Τριφυλία και καλύπτονταν υγειονομικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Όπως μάθαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε άλλα νοσοκομεία επειδή κλινική του δεν εφημερεύει και, μάλιστα, το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει τώρα, που πλέον τα Νοσοκομεία Καλαμάτα και Κυπαρισσίας αποτελούν ένα και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το επονομασθέν «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας», με ενιαίο και ενοποιημένο Οργανισμό, μία και κοινή διοίκηση, όπως και Ιατρική Υπηρεσία, προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους πολίτες της Τριφυλίας και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως απορούσαν, «αντί να “κλείσει” η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, γιατί δεν έστελναν ένα γιατρό από το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καλύψει την εφημερία;».
Οι ανησυχίες πολιτών και εργαζομένων έχουν να κάνουν με τον προβληματισμό και το φόβο, «μήπως αυτό το “κλείσιμο” της Χειρουργικής Κλινικής και η διακομιδή των ασθενών στα άλλα, πρωτεύοντα και κυρίαρχα με τα νέα και ενιαία Νομικά Πρόσωπα, γειτονικά Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου, είναι μια “πρόβα τζενεράλε” για όσα θα ακολουθήσουν με τις εφημερίες και τη διαφαινόμενη και επαπειλούμενη σταδιακή συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσέφερε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
Επισημαίνουν, δε, σε συζητήσεις τους, ότι «από τη μία “διαφημίζουν” πως μία φορά την εβδομάδα θα κάνουν εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατροί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για ειδικότητες που δεν έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, και, από την άλλη, δε στέλνουν ένα γιατρό στη Χειρουργική Κλινική για να καλύψει εφημερίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το αφήνουν ακάλυπτο από εφημερεύοντα χειρούργο ιατρό, με αποτέλεσμα το “κλείσιμό” της».
Σημειώνουμε, ωστόσο, πως, όπως μάθαμε, και τις δύο μέρες που δε θα εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία, αλλά αν χρειάζεται νοσηλεία κάποιου ασθενή, αυτή θα γίνεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου! 

Πηγή : tharrosnews