Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Νέο τουριστικό δρομολόγιο από τον Πύργο - Στον Ι.Ν. Υπαπαντής με το τραίνο

Το μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τις θεματικές εκδρομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, δίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το κίνητρο για διεύρυνση των θεματικών αντικειμένων των εκδρομών, προσδοκώντας να ικανοποιήσει τις περισσότερες δυνατές ταξιδιωτικές ανάγκες των φίλων του τραίνου.
 Έτσι εγκαινιάζεται μια νέα θεματική προσέγγιση του σιδηροδρομικού τουρισμού, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από πλούσιο θρησκευτικό παρελθόν και ιστορικές εκκλησίες, ο θρησκευτικός τουρισμός. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα γιορτής της Υπαπαντής, το θεματικό τραίνο θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες στην Καλαμάτα για επίσκεψη και προσκύνημα στο Βυζαντινό Ναό της Υπαπαντής. Πρόκειται για μια εκκλησία – καμάρι των Μεσσήνιων αλλά και πόλο έλξης των πιστών κάθε περιοχής, καθώς φιλοξενεί εικόνα της Παναγίας του 17ου αιώνα που ανακαλύφθηκε έπειτα από ανασκαφή στα ερείπια παλαιότερου ναού της Υπαπαντής.
Διαδρομή : Το θεματικό τραίνο θα διανύσει τη διαδρομή Πύργος – Καλαμάτα – Πύργος με 6 ενδιάμεσες σταθμεύσεις σε: Ζαχάρω, Ελαία, Καλόνερο, Κοπανάκι, Ζευγολατιό, Άρι. Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύψει στο μέγιστο το ενδιαφέρον συμμετοχής των επιβατών των γύρω περιοχών, ενώ παράλληλα αποτελεί μια φυσιολατρική γραφική διαδρομή αφού περνάει από σπάνιας ομορφιάς τοπία και χωριά.

Πηγή : radio936