Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ρήμαξαν τα καλώδια του Ο.Τ.Ε. στη Μεσσηνία


Μόνο  με… κινητά μπορούσαν να επικοινωνήσουν  για αρκετές ώρες οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Καλαμάτας, αλλά και οι κάτοικοι του οικισμού Βλασάδα κοντά στην Ελαία, εξ αιτίας της δράσης «κυνηγών» χαλκού που φρόντιζαν να τους αφήσουν χωρίς σταθερά τηλέφωνα κόβοντας τα καλώδια του Ο.Τ.Ε.!
Πάνω  από 150 επιχειρήσεις προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους χωρίς τηλέφωνο και Ίντερνετ, ώσπου να μπορέσουν οι τεχνικοί του συνεργείο του Ο.Τ.Ε. να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο καλώδιο του Οργανισμού που βρίσκεται στην περιοχή Ασπρόχωμα στη γέφυρα του Άρι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μια ομάδα τσιγγάνων μικρής ηλικίας να κινούνται ύποπτα στην περιοχή, αλλά όταν έφτασαν αστυνομικοί είχαν ήδη εξαφανιστεί.
Η  κλοπή των εναέριων καλωδίων του Ο.Τ.Ε. που συνδέουν την περιοχή της Βλασάδας με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο της Ελαίας, ήταν η τρίτη μέσα στον τελευταίο μήνα! Ο τεχνικός προϊστάμενος του τηλεπικοινωνιακού διαμερίσματος Μεσσηνίας υπέβαλε ισάριθμες μηνύσεις κατ’ αγνώστων και ζήτησε από την Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της για να προστατεύσει την υποδομή του Οργανισμού.

Πηγή : messiniaportal