Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης τα τελευταία χρόνια


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει ως εποπτεύουσα αρχή την εφαρμογή του προγράμματος Αντιφυματικού εμβολιασμού, τόσο για το σύνολο των μαθητών των σχολείων της, όσο και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Πουλάς δήλωσε επίσης ότι, «τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων της φυματίωσης, ενώ παρατηρείται και εμφάνιση νέων μορφών της, γεγονός που επιβάλλει τον εμβολιασμό όχι μόνο του συνόλου των μαθητών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τον έλεγχο των εκπαιδευτικών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, αντιμετωπίζει με συνέπεια ευθύνης τα ζητήματα δημόσιας υγείας και το ίδιο θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι διευθυντές των Πνευμονολογικών Κλινικών των Νοσοκομείων, προσδιορίστηκαν οι στόχοι του προγράμματος και εξετάστηκαν τα όποια προβλήματα έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί. Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό κατά την εφαρμογή του προγράμματος οι συσκέψεις αυτές θα επαναληφθούν. 

Πηγή : pelopsnews