Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τρεις νέες και πέντε παλιότερες υποτροφίες σε φοιτητές, στη μνήμη του Λυκούργου Σκιά


ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ; 
Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές, για την ευκαιρία που έχουν να υποστηριχθούν στις σπουδές τους με υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά…
Χθες πάντως ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάννης, ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, τρεις νέες υποτροφίες, ενώ θα συνεχιστεί η χορήγηση υποτροφιών σε πέντε παλιότερους φοιτητές.
Σύμφωνα με τη διαθήκη του Λυκούργου Σκιά, οι υποτροφίες πρέπει να χορηγούνται σε άπορους μαθητές που εισάγονται με την υψηλότερη βαθμολογία σε κρατικά πανεπιστήμια. Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες εάν ενημερώνονται όλοι οι μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο προκειμένου να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για τις υποτροφίες και να υποστηρίζονται με 400 ευρώ το μήνα. Λέγεται δε ότι τυχαίνει οι περισσότεροι υπότροφοι να είναι παιδιά εκπαιδευτικών, δηλαδή φοιτητές που δεν προέρχονται από άπορες οικογένειες ενώ έχουν άμεση ενημέρωση για τις συγκεκριμένες υποτροφίες.
Τις τρεις νέες υποτροφίες θα λάβουν οι Ιωάννης Ψυχογιός του Παναγιώτη, Μαρία Ξενούλη του Παναγιώτη και Παναγιώτα-Μαρία Γκόνη-Ρήγα του Γεωργίου. Οι φοιτητές που θα υποστηριχθούν και φέτος με υποτροφίες είναι οι Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος του Σταύρου, Σωτήριος Νικολακέας του Κωνσταντίνου, Παναγιώτα Σταματίου του Δημητρίου, Ευάγγελος Ηλιόπουλος του Κωνσταντίνου και Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου.
Σημειώνεται ότι η επιλογή των φοιτητών στα οποία χορηγούνται οι υποτροφίες γίνεται από επιτροπή αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φέτος έδωσαν οδηγίες και εξέδωσαν ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθούν εάν είναι δυνατόν όλα τα παιδιά. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει ανάλογο ενδιαφέρον να δείξουν και οι διευθύνσεις των σχολείων.
Στ.Μ.
Πηγή : kalamatajournal