Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τριφυλία: Επίσκεψη Αλευρά σε Θερμοκηπιακές Μονάδες

Στις 3-12-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Παναγιώτης Αλευράς επισκέφθηκε τα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ενημερώθηκε από τον Δ/ντή κ. Α. Παρασκευόπουλο για την πορεία τωνδιαφόρων προγραμμάτων (βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, σχέδια βελτίωσης, νέοι γεωργοί κ.λ.π) που υλοποιούνται στην περιοχή. 
              
Στη συνέχεια ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε πρότυπες θερμοκηπιακές μονάδες και την μονάδα παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στην περιοχή.
             
Η ενημέρωση στην θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποροφύτων «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» έγινε από τον κ. Θεοδωρόπουλο Κων/νο γεωπόνο-εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρότυπη οργάνωση της μονάδας και στο κομμάτι της παραγωγής αγροτικών προϊόντων αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού όπου η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι νέοι τρόποι παραγωγής αλλά και τα μέτρα υγιεινής εξασφαλίζουν την ποιότητα και φυτοϋγεία των νεαρών φυταρίων.
             
Ο  Αντιπεριφερειάρχης επαίνεσε την προσπάθεια αυτή η οποία μάλιστα υλοποιήθηκε εν μέσω κρίσης και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα αυτές είναι πετυχημένες όταν είναι καινοτόμες και σχεδιασμένες από ανθρώπους έμπειρους, ειδικούς, καταξιωμένους όπως στην περίπτωση της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε». 

Η Περιφέρεια  Πελοποννήσου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες γιατί πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας, εφαρμόζοντας σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, μπορεί να μας «βγάλει» από την κρίση.
             
Τόνισε επίσης ότι η Τριφυλία αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές του Νομού και της Χώρας.

                                               Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Πηγή : filiatranet