Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησε να λειτουργεί: Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Κυπαρισσίας

Ξεκίνησε από προχθές η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στην Κυπαρισσία, αν και με αρκετές ελλείψεις όσον αφορά τον εξοπλισμό του. Οι φορολογούμενοι πλέον θα μπορούν να διεκπεραιώνουν εκεί μέρος των φορολογικών τους υποθέσεων μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ. Στην ουσία βέβαια οι υποθέσεις θα διεκπεραιώνονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας, αλλά μέσω του συγκεκριμένου γραφείου θα μπορούν να υποβάλλονται τα διάφορα χαρτιά, ώστε αυτά να στέλνονται στην Καλαμάτα.
Το Γραφείο στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία, και χθες δέχτηκε αρκετούς φορολογούμενους της περιοχής που έσπευσαν να εξυπηρετηθούν. Στο Γραφείο εργάζονται δύο υπάλληλοι της Εφορίας και προς το παρόν έχουν μεταφερθεί εκεί μόνο τα γραφεία τους και τα απαραίτητα έντυπα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ακόμη δεν έχει συνδεθεί το τηλέφωνο. Ετσι δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, ούτε μέσω φαξ. Επίσης δεν έχει μπει ηλεκτρονικός υπολογιστής, αλλά όλα αυτά -όπως πληροφορηθήκαμε- θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
Οπως είναι ήδη γνωστό ο χώρος παρέχεται από το δήμο ο όποιος έχει αναλάβει και το κόστος λειτουργίας του Γραφείου. 
Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, καθώς και εκεί θα διατεθούν ανάλογοι χώροι. Ωστόσο, αν και έχει ανακοινωθεί η λίστα με τα Γραφεία που θα λειτουργήσουν και περιλαμβάνει κι αυτές τις δύο περιοχές, ακόμη δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τη λειτουργία τους.

Κ.Μπ.
Πηγή : eleftheriaonline