Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρίες στην Πύλο για το κλείσιμο της ΔΟΥ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Θέμα: Λόγοι που επιβάλλουν τη μη αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Πύλου. Στο οριστικό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πύλου αντιπαραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε παράλογη και αδιανόητη την αναστολή της λειτουργίας της. Με απόφαση του υπουργείου η Δ.Ο.Υ. της Πύλου παύει να λειτουργεί από σήμερα 14/01/2013.   Οι λόγοι βάσει των οποίων συγχωνεύονται οι Δ.Ο.Υ. της χώρας μας είναι βασικά:
  1. Η αποδοτικότητα βάσει των στόχων που ορίζει το Υ.Ο. και
  2. Η μείωση των δαπανών λειτουργικότητας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
  1. Η Δ.Ο.Υ. Πύλου τα τρία τελευταία έτη παρά την οικονομική κρίση κατάφερε εισπρακτικά το στόχο του 9% επιπλέον του προηγούμενου έτους όχι μόνο να τον πετύχει αλλά να τον ξεπεράσει και να τον απογειώσει στο 20,6% το 2010. Κατάφερε εισπρακτικά να είναι η πρώτη Δ.Ο.Υ. της Μεσσηνίας και έβδομη σε όλη την Ελλάδα. Τα έτη 2011 και 2012 παραμένει πρώτη Δ.Ο.Υ. στη Μεσσηνία, εξακολουθεί να εκπληρώνει το στόχο της και να συγκαταλέγεται μάσα στις πρώτες εφορίες πανελλαδικά (Τα παραπάνω αληθή στοιχεία είναι στη διάθεση σας οποιαδήποτε στιγμή για επιβεβαίωση).
  2. Σε σχέση με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Πύλου εγγράφως έχει δηλώσει και δεσμευτεί για την δωρεάν παραχώρησή του στην υπηρεσία για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης ένα χρόνο ακόμη. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Πύλου – Νέστορος δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα καλύψουν τις σχετικές λειτουργικές δαπάνες και θα μεριμνήσουν για τη μελλοντική κάλυψη των κτιριακών αναγκών.
Επιπρόσθετα όπως γνωρίζετε η ευρύτερη περιοχή της Πυλίας βρίσκεται και λόγω της λειτουργίας της Π.Ο.Τ.Α. σε μεγάλη και αυξανόμενη συνεχώς τουριστική ανάπτυξη και κατά συνέπεια σήμερα δεν θα έπρεπε να μιλάμε για αναστολή της Δ.Ο.Υ. αλλά για αναβάθμισή της προκειμένου νε εξυπηρετούνται καθημερινά οι φορολογούμενοι και οι μελλοντικοί επενδυτές που είναι βέβαιο ότι θα θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή μας.
 Η Δ.Ο.Υ. της Πύλου εξυπηρετεί καθημερινά ολόκληρη τη δυτική Μεσσηνία και είναι απαράδεκτο με το υπάρχον οδικό δίκτυο να διανύουν οι φορολογούμενοι απόσταση εκατόν είκοσι χιλιομέτρων για να εξυπηρετούνται.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή δε θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στο μαρασμό και την συρρίκνωση του τόπου μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο σε ενέργειες που σκοπό έχουν να αφανίσουν και τελματώσουν την τοπική μας κοινωνία.
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Πηγή : best-tv