Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Λογοτεχνικό Απόγευμα» στην Καλαμάτα με τον Βάλτερ Πούχνερ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ 
Σημαντική εκδήλωση για το νεοελληνικό θέατρο, με τον καθηγητή θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάλτερ Πούχνερ, θα πραγματοποιήσει το βράδυ στην Καλαμάτα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας…
Είναι η εκδήλωση με την οποία ο Σύνδεσμος Φιλολόγων εγκαινιάζει τα φετινά «Λογοτεχνικά Απογεύματα». Ο Βάλτερ Πούχνερ θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο στις οκτώ το βράδυ και θα ακολουθήσει  συζήτηση. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Το νεοελληνικό θέατρο στον 20 αιώνα».
Ο Βάλτερ Πούχνερ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1947, σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1972  απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, με μια εργασία για το νεοελληνικό θέατρο σκιών. Το 1977 ανακηρύχθηκε υφηγητής, στο ίδιο Πανεπιστήμιο και από το 1989 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην αρχή στο Τμήμα Φιλολογίας και από το 1991 στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, του οποίου διατελεί αντιπρόεδρος. Το 1994 εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών.  Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Παναγιώτη Φωτέα για το έργο του  «Ο μίτος της Αριάδνης», ενός τόμου αποτελούμενου από δέκα θεατρολογικά μελετήματα που αφορούν σε πτυχές τού νεοελληνικού θεάτρου.
Το 2001 παρασημοφορήθηκε με τον "Αυστριακό Σταυρό Τιμής για την Επιστήμη και την Τέχνη". Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 βιβλία και 400 μελετήματα για θέματα του ελληνικού και βαλκανικού θεάτρου,  της συγκριτικής λαογραφίας, των βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών, καθώς και της θεωρίας του θεάτρου και του δράματος.

Πηγή : kalamatajournal