Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση για ΔΟΥ και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Με απόσυρση 5 από τα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Εκτός θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την υπόθεση με την ΔΟΥ Κυπαρισσίας και την συνάντηση που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του Δήμου με τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Ενημέρωσε το σώμα ότι τελικά θα λειτουργήσουν ..........

τρία Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Κυπαρισσία (αυτό θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα), στα Φιλιατρά όπου έχει εντοπιστεί ο χώρος που θα το στεγάσει, και στους Γαργαλιάνους όπου σύντομα θα λειτουργήσει και εκεί καθώς είναι σχεδόν έτοιμο.

Για το νοσοκομείο είπε ότι Μια φορά την εβδομάδα θα έρχονται από την Καλαμάτα γιατροί Ειδικοτήτων (ΩΡΛ Οφθαλμίατρος Ψυχίατρος κλπ) που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε ότι έχει σοβαρή πληροφορία από στέλεχος του ΙΚΑ ότι το ΙΚΑ Κυπαρισσίας θα κλείσει.
Για το νοσοκομείο ανέφερε ότι αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι το τυράκι στην φάκα καθώς αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι από τότε που στήθηκε το ΕΣΥ. Το αναφέρει ο 1397 του 1983. Αρα δεν είναι κάτι νέο.
Είναι για να που αργότερα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο.Δεν είναι τίποτα καινούργιο. Λένε τα παλιά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τρίμηνες αποσπάσεις που γίνονται προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Και προέτρεψε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης είπε ότι με τις επιστολές δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο με αγώνες. Η λύση είναι μία και είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε το σχετικό Video με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων. και παρακάτω ακολουθούν και άλλα.



Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση είπε πως η Κυπαρισσία μετατρέπεται σε χωριό. Οι Δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν και η Κυπαρισσία σιγά σιγλά μεταρέπεται σε χωριό.
Αναφέρθηκε στα φώτα που υπάρχουν στις εισόδους της πόλης λέγοντας ότι έχουν να ανάψουν εδώ και ένα χρόνο.
Αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας λέγοντας ότι γκρεμίστηκε και ότι πρέπει στην υπόθεση να επέμβει ο Εισαγγελέας και να αποδώσει ευθύνες και διώξεις όπου απαιτείται για τις κακοτεχνίες που έφεραν το λιμάνι στην κατάσταση που ήδη βρίσκεται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος από τους Γαργαλιάνους κ. Ιωάννης Καλκαβούρας εξέφρασε την ανησυχία του για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους συλλόγους που μαζεύουν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα για την λειτουργία του ενώ αυτό είναι καθαρά υποχρέωση του κράτους.

Στην ενημέρωση τοποθετήθηκαν πολλοί ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος ο οποίος ως πολύ καλός γνώστης της κατάστασης στο νοσοκομείο είπε ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου έχει γίνει εδω και πολλά χρόνια με την μετατροπή του απο Επαρχιακό σε Κέντρο υγείας.
Οι κίνδυνοι είχαν επισημανθεί αλλα δεν εισακούστηκαν.
η συν διοίκηση με το νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν η χαριστική βολή.
Δεν συνειδητοποιήσαμε τον άμεσο κίνδυνο, δεν βρέθηκε η συμπαράσταση που έπρεπε.
Η υποβάθμιση του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας έχει άμεση σχέση με την ζωή και την υγεία μας.
Και αναρωτήθηκε ποια μονάδα μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς υγειονομική κάλυψη.
θεωρεί δεδομένη την δυσμενή κατάληξη και ζήτησε να κινηθούνε όλοι άμεσα. να ζητήσουν βοήθεια από όποιον και όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Ο κ. Κόλλιας απαντώντας στα όσα ακούστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους είπε ότι Δεν ψήφισε ο Δήμος το μνημόνιο. Για το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ήμασταν εκεί 6 άτομα στα Φιλιατρά και άλλα τόσα στους Γαργαλιάνους.
Για το Θέμα της ΔΟΥ είπε ότι δεν καθησύχασα κανέναν. Δεν έκλεισε ο Δήμος την ΔΟΥ.
Για το λιμάνι είπε ότι δεν υπάρχει ικμάδσα ευθύνης στον Δήμο. Δεν υπήρχε ο Δήμος όταν φτιαχνόταν το λιμάνι.
Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας για το θέμα είπε ότι υπάρχει μηνυση για το θέμα.

Ωστόσο η μεγάλη δήλωση ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Καλκαβούρα  ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης σχολιάζοντας φράση του Δημάρχου κ. Κόλλια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ειπώθηκε ότι χαίρομαι πάρα πολύ για το ότι τώρα υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, γιατι γίνονται κριτικές και όλα αυτά τα πράγματα, υπονοώντας ότι δυο χρόνια δεν έγινε τίποτα., 
Αυτό είναι λάθος μέγα. Γιατί εσωτερικά πάντα υπήρχε αυτό το πράγμα. Άλλο αν κάποιοι δεν το άκουγαν.
Και πλέον τώρα πια θα βγαίνουν όλα στο φως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου."

Δείτε το Video με τον κ. Πούλο και τι είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην τελική του ομιλία.



Πηγή : filiatranews