Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δουλειά σε εκατό ανέργους στη Μεσσηνία


ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Μάχη ενάντια στη φτώχεια θα δώσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δράση κατά της φτώχειας», η οποία θα ενισχύσει 100 ανέργους από τη Μεσσηνία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών) άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρίες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και πρώην χρήστες ουσιών.
Οι επιλεγέντες θα συμμετάσχουν σε δράσεις, όπως: επαγγελματική κατάρτιση, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων και εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Ακόμη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, με ηλικία από 18 έως 64 ετών.



Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι είναι: αντίγραφο κάρτας ανεργίας, αντίγραφο σχετικού εγγράφου ειδικού καταλόγου του ΟΑΕΔ για συμμετοχή στα Τοπικά Σχέδια Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες, έγγραφο πιστοποίησης τόπου διανομής/βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, δύο φωτογραφίες, αποδεικτικό απεξάρτησης από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό φορέα, π.χ. ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, ή από θεραπευτικές κοινότητες στις οποίες έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (μόνον για πρώην χρήστες ουσιών), αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή φωτοτυπία διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα πτυχίων σπουδών/ξένων γλωσσών, βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εφόσον υπάρχουν), εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, απόφαση αρμόδιου οργάνου με την οποία προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας για τα άτομα με αναπηρίες και δίπλωμα οδήγησης (όπου υπάρχει).
Πληροφορίες και προθεσμία
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 14 Ιανουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα δικαιολογητικά και να προμηθεύονται το έντυπο της αίτησης από τα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μεσσηνίας ΟΤΑ (ΑΝ. ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ), Ομήρου και Μαιζώνος 50, Καλαμάτα, Τ.Κ. 24100. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27210-96120.

Πηγή : tharrosnews