Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά φέτος οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις σχολές της Αστυνομίας


Έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία που συνυπέγραψε η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθούν τελικά, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, οι εισαγωγικές εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Συγκεκριμένα, με την με αριθμό ΕΜ/2/125/2012 ΚΥΑ είχε αποφασιστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015.
Η απόφαση αυτή, όμως, η οποία είχε ληφθεί ενώ ήδη είχαν ολοκληρωθεί οι επιλογές των κατευθύνσεων και των ειδικών μαθημάτων στα Λύκεια της χώρας, είχε προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους υποψήφιους των Πανελλαδικών, που θα δήλωναν προτίμηση για τις εν λόγω Σχολές και είχαν ήδη κάνει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης προετοιμασίας για την εισαγωγή τους, όσο και στις οικογένειες τους.
Η τροπολογία αυτή προστέθηκε στο άρθρο 34 του Νομοσχεδίου «Οργάνωση και Λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».
Επίσης δεκτή κατά πλειοψηφία από τη Βουλή έγινε και η τροπολογία, που συνυπέγραψε η Βουλευτής, στο ίδιο Νομοσχέδιο και αφορούσε την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός του Σχολικού Αθλητισμού.
  Με την τροπολογία αυτή, που προστέθηκε στο άρθρο 38 του Νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα καθορισμού των αποζημιώσεων και δαπανών των συμμετεχόντων στην οργάνωση και διεξαγωγή σχολικών αγώνων και διοργανώσεων, χωρίς να επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός.
Πηγή : messiniaportal