Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μέλη της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι στη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Αντιπροσωπεία της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι βρέθηκε στη Μεσσηνία σήμερα και εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για εμπορική συνεργασία για την προώθηση κυρίως του ελαιολάδου αλλά και άλλων προϊόντων…
Όπως μας είπε ο πρώην δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, που συνόδευσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Εμπιράτου, οι εκπρόσωποι της οικογένειας που ήρθαν στη Μεσσηνία ελέγχουν πολυεθνική εταιρία τροφίμων, η οποία διαθέτει πολυκαταστήματα στην Αμερική, τον Καναδά, σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αραβική χερσόνησο. Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη πολυεθνική παίρνει ελαιόλαδο από την Ισπανία και ενδιαφέρεται να αναπτύξει τη συνεργασία της και με άλλες περιοχές, όπως την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Έτσι λοιπόν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήρθαν στη Μεσσηνία να δουν τα ίδια αν μπορεί να προχωρήσει μια συνεργασία στον τομέα του ελαιολάδου και για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Μεσσηνίας και είχαν στενή συνεργασία με το Τμήμα Εμπορίας, ενώ επισκέφθηκαν και το ελαιοτριβείο των αδελφών Κοντόπουλου στην Ανδρούσα.
Όπως μας είπε ο Γιώργος Σκαλαίος, οι επισκέπτες από το Αμπου Ντάμπι έδειξαν ότι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από όσα είδαν και συζήτησαν και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να αγοράσουν ελαιόλαδο από την περιοχή μας.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνόδευσε ο ακαδημαϊκός Αλέξανδρος Πανάμης, που είναι καθηγητής της βασιλικής οικογένειας στο πανεπιστήμιο του Αμπου Ντάμπι! Επίσης μαζί τους ήταν ο Νικόλαος Κρημνιανιώτης, που είναι πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (και γενικός γραμματέας του Δήμου Αχαρνών). Εκπρόσωπος του Οργανισμού αυτού ήταν και ο Γιώργος Σκαλαίος, όταν ήταν δήμαρχος Θουρίας.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι επισκέφθηκαν και το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος τους μίλησε για το ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος πρόσφερε στα μέλη της βασιλικής οικογένειας το βιβλίο «Αρχαία Μεσσήνη» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και το βιβλίο «Το Ελαιόλαδο και η Παραδοσιακή Μεσσηνιακή Κουζίνα» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal