Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ετος Γαστρονομίας το 2013 για τη Μεσσηνία

Την απόφαση να κηρύξει το 2013 Ετος Γαστρονομίας για τη Μεσσηνία πήρε στη γενική της συνέλευση η τοπική Ενωση Ξενοδόχων. Η συνέλευση έγινε την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Φαραί Παλάς" της Καλαμάτας. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την υλοποίηση των δράσεων "Μεσσηνία 2013 - Ετος Γαστρονομίας" θα την αναλάβουν από κοινού η Ενωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις. 
Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί  στην προβολή του νομού, προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός και με προτάσεις γαστρονομίας, πέραν του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους τουρίστες. 
Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν -σε σχετική εκδήλωση στο πλαίσιο της συνέλευσης- η Βίκυ Ιγγλέζου εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαρός. Η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, τα οποία επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από την "Costa Navarino".
Πηγή : eleftheriaonline