Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - 25 Συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ!


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε (3) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα,προσήχθησαν ογδόντα τρία (83) και έ γινε έλεγχος σε τετρακόσια ογδόντα επτά (487)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια ογδόντα εννέα (389) οχήματα και βεβαιώθηκαν εκατόν δώδεκα (112) παραβάσεις
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (4-2-2013), έως σήμερα (5-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια ογδόντα επτά (487) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια σαράντα έξι (346) ημεδαποί και εκατόν σαράντα ένας (141) αλλοδαποί, καθώς και τριακόσια ογδόντα εννέα (389) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ογδόντα τρία (83) άτομα, από τα οποία είκοσι ένα (21) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.
  • Δώδεκα (12) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρείς (3) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. (Σχετικό το από 4-2-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Επίσης, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, συνελήφθησαν χθες (4-2-2013), στην Επαρχιακή Οδό Τρίπολης – Άστρους, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29,27, 29 και 27 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οι ανωτέρω τέσσερις, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στην τοποθεσία «Δασικό Χωριό» στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας, αφού πήγαν σε επιχείρηση ενοικίασης δωματίων, με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και μία υπάλληλο, αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο οχήματα, στα οποία επιβιβάστηκαν και διέφυγαν.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Επιπρόσθετα, κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατό τρεις (103) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν ένα όχημα, ένα μαχαίρι και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή : newsmessinia