Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Επέκταση και προοπτικές της συκοκαλλιέργειας»


Σύσκεψη για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με τον Πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τονίσθηκε ιδιαίτερα από τον κ. Αλευρά ότι σε μια περίοδο που όλοι πλέον συνειδητοποιούμε την αξία της προστασίας και ανάδειξης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα μας, στόχος πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγής και η διασφάλιση της εξαιρετικής ποιότητας του ξηρού σύκου, του μοναδικού αυτού προϊόντος του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με την Ομάδα Παραγωγών της ΣΥΚΙΚΗΣ να διοργανώσουν Ημερίδα με θέμα «Επέκταση και προοπτικές της συκοκαλλιέργειας», όπου με την επιστημονική υποστήριξη γεωτεχνικών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, εκπροσώπων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από την Αθήνα και συνεργατών της ΣΥΚΙΚΗΣ, θα αναπτυχθούν πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα τροφοδοτήσουν και την ανταλλαγή απόψεων, πάνω σε ζητήματα τεχνικής και επέκτασης της καλλιέργειας του σύκου, λειτουργίας της Ομάδας Παραγωγών, επεξεργασίας του παραγόμενου προϊόντος, τυποποίησης, διάθεσης, εμπορίας κ.λ.π.
Η Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ" στις 15 Μαρτίου 2013 ημέρα Παρασκευή, στις 5:30 το απόγευμα.

Πηγή : best-tv