Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη εργασίας παρουσία Λ. Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη περίπου 60 έργα στην περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Τατούλης: Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας υποβάθρου σημαντικός πυλώνας στις πολιτικές μας
Συνάντηση εργασίας για την προώθηση των παρεμβάσεων που γίνονται στον χώρο του πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Σκοπός της σύσκεψης να διαπιστωθεί το επίπεδο εξέλιξης των έργων, τυχόν προβλήματα και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί, ώστε να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προγραμματιστούν οι ενέργειες για την επόμενη προγραμματική περίοδο, που όπως είπε η κα. Λίνα Μενδώνη δεν θα έχει σχέση τόσο με τις υποδομές αλλά με τον πολιτισμό στην καθημερινότητα του πολίτη.
Ο κ. Τατούλης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το πρόγραμμα έτσι όπως το παρέλαβαν δεν έδινε προοπτική αλλά μέσα από τη συνεργασία το έκαναν να "τρέχει" με μεγάλες ταχύτητες και σύντομα η Περιφέρεια θα διαθέτει σημαντικές υποδομές στον τομέα του πολιτισμού. Ενός τομέα που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην πολιτική που ακολουθεί η περιφέρεια.
Από τη δική της πλευρά η Λίνα Μενδώνη τόνισε πως στην Περιφέρεια ήδη υλοποιούνται μέσω ΠΕΠ και μέσω της του προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα της "Ψηφιακής Σύγκλισης" 60 περίπου έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ και σημείωσε πως η επένδυση στον πολιτισμό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε ενημέρωση για όλα τα έργα που υλοποιούνται στις πέντε περιφερειακές ενότητες Πελοποννήσου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τονίστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, που στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με την χρηματοδότηση. Εκείνο πάντως που θα πρέπει κανείς να τονίσει είναι πως πολύ σύντομα σημαντικά αρχαιολογικά έργα θα είναι έτοιμα, όπως για την Αρκαδία ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μαντινείας ή ο Ορχομενός καθώς και το Μουσείο της Τεγέας. Βέβαια υπάρχουν και κάποια ζητήματα που πρέπει να λυθούν με έργα όπως το στέγαστρο στη Βίλα Ηρώδου του Αττικού στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
Ε.Τ.


Πηγή : messiniaportal