Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κυπαρισσία: Συνάντηση Στυλιανίδη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας


Με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία συναντήθηκε για περίπου μίαώρα ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην συνάντηση εκτός από τους δημάρχους συμμετείχανο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας μέλος της ΚΕ της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και για την διαφθορά στους Δήμους, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα είναι να ξεχωρίσουμε τους νοικοκύρηδες από τους αδιάφορους, τους ασυνεπείς και με την βοήθεια διάφορων μηχανισμών να αναδείξουμε τα θετικά πρότυπα και να στιγματίσουμε τα αρνητικά πρότυπα. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι το παρατηρητήριο όπου αποτυπώνονται όλες οι κινήσεις των Δήμων της χώρας και μπορούμε να βλέπουμε ποιοι είναι συνεπείς στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και ποιοι έχουν αποκλίσεις.

Για τις εκλογές ανέφερε ότι δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα, όμως τόνισε ότι το θέμα έχει ανοίξει από κάτω. Υπάρχει μια απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και υπάρχει μια πρόταση από τους 13 περιφερειάρχες για το θέμα αυτό. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί ακόμη δεν έχει απασχολήσει ένα τέτοιο ζήτημα την κυβέρνηση.

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με το ΚΤΕΛ, διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί νοικοκύρεμα των οφειλών, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εδώ στο Νομό Μεσσηνίας είναι συνεπέστατο, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου υπάρχουν δύο εντάλματα κατατεθειμένα προς είσπραξη, το πρόβλημα όμως προκύπτει από κάποιες εμπλοκές στο Γενικό Λογιστήριο τις οποίες έχουμε ζητήσει να διευθετηθούν.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις, όπως τις κατέγραψε ο φακός του filiatranet:



Πηγή : filiatranet