Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση σε δημοσίευμα μας από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Σε σημερινή δημοσίευσή σας διατυπώνετε προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας το ερώτημα «αν θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Χαραλάμπους. Δέσποτα τι λέτε εσείς;;; Θα μεταδοθεί;;;».

Απορούμε γιατί επανέρχεσθε στο ίδιο θέμα, για το οποίο είχατε λάβει σαφέστατη απάντηση ακριβώς πριν ένα χρόνο.
Εάν το ξεχάσατε, σας υπενθυμίζουμε ότι και πέρισυ ..........

προσπαθήσατε να δημιουργήσετε θέμα κατηγορώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ότι δήθεν εκείνος αντιδρά στην τηλεοπτική μετάδοση των ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως του Αγίου Χαραλάμπους. Τότε αναγκαστήκατε να αποσύρετε το ψευδέστατο αυτό δημοσίευμα και να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη.

Αφού όμως ξανά θέτετε το ίδιο ερώτημα, σας απαντούμε και πάλι: Η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως. Όταν το 2010 ο Δήμος Φιλιατρών διέθεσε το απαιτούμενο ποσόν, η μετάδοση πραγματοποιήθηκε. Εάν και πάλι υπήρχε η δυνατότητα , με προθυμία θα εχορηγείτο η άδεια και κάθε διευκόλυνση από πλευράς Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολις δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί τηλεοπτικές μεταδόσεις. Με δυσκολία αντιμετωπίζει τις λειτουργικές της ανάγκες και επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο σε μια εποχή που οι άνθρωποι δοκιμάζονται. Όσοι θεωρούν ως ανάγκη και προτεραιότητα τις τηλεοπτικές μεταδόσεις ας προβούν στις σχετικές ενέργειες ή ας χορηγήσουν τα απαιτούμενα έξοδα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Πηγή : filiatranews