Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ μόλις τελείωσαν οι βροχοπτώσεις το έργο της διάνοιξης δρόμων για την τοποθέτηση φρεατίων ώστε να ολοκληρωθεί το ημιτελές έργο των ομβρίων στην πόλη της Κυπαρισσίας με ιδίους πόρους του Δήμου, μετά τα ρεπορτάζ μας για την άσχημη κατάσταση των οδικών αξόνων της περιοχής που δημιουργούν προβλήματα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν κατά γενική ομολογία υποστεί ζημίες από τους...επικίνδυνους δρόμους εδώ και 3 χρόνια περίπου...
Το ευτύχημα είναι ότι ο ανάδοχος του έργου εκτελεί στο έπακρο την επιτάχυνση του έργου ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Όπως μας εξήγησε ο κ. Παναγόπουλος που επιβλέπει τις εργασίες "πρόσφατα έγιναν και θα συνεχιστούν διανοίξεις δρόμων με εγκάρσιες τομές σε διασταυρώσεις ώστε να τοποθετηθούν τα φρεάτια που θα συνδεθούν με τους αγωγούς" για να επιβεβαιώσει σε ερώτησή μας ότι "σε αρκετά σημεία της πόλης υπάρχουν προβλήματα με τους αγωγούς ύδρευσης που δεν έχουν αποτυπωθεί σωστά με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η διαδικασία αλλά σε αυτή τη περίπτωση κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν". Εκτός από τη περιοχή Πανηγυρίστρας φρεάτια τοποθετήθηκαν στις οδούς περιμετρικά της πόλης όπως στη Λαμπροπούλου, Κοκκέβη, αλλά και γύρω από τους δρόμους της Ευαγγελίστριας με αρκετή υπομονή. 
Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο αρμόδιος ανάδοχος μας διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί ώστε να τελειοποιηθεί με την ασφαλτόστρωση όπως προβλέπει η τεχνική δέσμευση του έργου ενώ συνομιλώντας με μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, εξήγησε ότι γνωρίζει τις ατέλειες που υπάρχουν στο έργο, όταν τον ενημέρωσε για τα παράπονα των δημοτών. Καταλήγοντας να επισημάνουμε ότι ο ανάδοχος κατάγεται από τη περιοχή των Φιλιατρών και είναι αρκετά έμπειρος σε ανάλογες εργασίες, οπότε οτ μόνο που απομένει είναι το έργο να ολοκληρωθεί ώστε να το δούμε στην πράξη. 
Εμείς θα το παρακολουθούμε μετά τα αμέτρητα ρεπορτάζ που κάναμε διότι θεωρούμε ότι είναι έργο υψηλής προτεραιότητας αλλά κυρίως διότι ο Δήμος μπορεί να υλοποιεί καλύτερα ένα έργο ουσίας παρά δέκα τα οποία θα βαλτώνουν και θα παραπέμπονται στις καλένδες.

Πηγή : radio936