Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΝΣ ΚΚΕ Μεσσηνίας για την αναστολή μεταφοράς μαθητών


Ένα ακόμη  αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που  ακολουθεί η κυβέρνηση  της ΝΔ μαζί με τους συμμάχους της ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με αρχιμάεστρο την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο είναι οι περικοπές στην μεταφορά μαθητών από και προς στα σχολεία τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το ΚΤΕΛ Καλαμάτας σταματάει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλο το Νομό, καθώς η Διοίκηση επικαλείται χρέος εκατομμυρίων ευρώ που τα χρωστούσε  η Νομαρχία και τώρα η Περιφέρεια, για την μετακίνηση των μαθητών στο νομό μας.
Αυτή  η εξέλιξη σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πολιτικής τους (έλλειψη βιβλίων καθηγητών προβλήματα κτιριακών υποδομών, φαινόμενα υποσιτισμού), είναι καταδικαστική για πολλές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Από την μια μέρα στην άλλη χιλιάδες οικογένειες καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το στοιχειώδες , να φτάσουν στο σχολείο.
Η Παιδεία πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι για ένα  κομμάτι εκλεκτών, καθώς με τις  νέες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, το «νέο Λύκειο», αυξάνονται οι ταξικοί φραγμοί και  κομμάτι της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας είναι σαφώς και η  μετακίνηση των μαθητών.
Μπροστά και  σε αυτή την εξέλιξη, η λαϊκή οικογένεια, η νεολαία, οι μαθητές πρέπει να διεκδικήσουν εδώ και τώρα,
Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με ευθύνη του κράτους.
Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς.
Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για την έκδοση πάσο δωρεάν μετακίνησης των μαθητών στην επαρχία με ΚΤΕΛ.
Να μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα αστικά ΜΜΜ οι μαθητές όλες τις ώρες της μέρας.
Πηγή : messiniaportal