Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αλλεπάλληλα κρούσματα πυροβολισμών και δηλητηριάσεων γερακιών


ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΚΡΑ 
Και άλλο γεράκι βρέθηκε χτυπημένο από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Σε δύο εβδομάδες έχουν βρεθεί στη Μεσσηνία έξι τραυματισμένα γεράκια και τέσσερα νεκρά!...
Ο Φυσιολατρικός, Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός Εθελοντικός Σύλλογος Γαία Μάνης εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για τους ασυνείδητους που με ύπουλο τρόπο και χωρίς κανένα λόγο εξοντώνουν τα άγρια αυτά πουλιά.
Το τελευταίο τραυματισμένο γεράκι βρέθηκε στο χωριό Κεντρικό, της Άνω Μεσσηνίας, από την Βασιλική Κορρέ, τη Δευτέρα. Ειδοποιήθηκε αμέσως ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, που ζήτησε τη συνδρομή του Συλλόγου Γαία, με τον οποίο συνεργάζεται. Πράγματι η Γαία έδρασε αμέσως και ειδικότερα ο εθελοντής Γιώργος Μάλαμας, που είναι και Τμηματάρχης Ορεινής Διάσωσης του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παρέλαβε το γεράκι, διανυκτέρευσε μαζί του, παρέα και με άλλους εθελοντές και την επομένη έστειλε το πουλί στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για την παροχή της κατάλληλης φροντίδας.
Όπως σημειώνει η Γαία σε σχετικό δελτίο Τύπου, «δυστυχώς, μέσα στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, είναι το 6ο πληγωμένο γεράκι που στέλνει η ΓΑΙΑ στην Αθήνα και αν προστεθεί σε αυτό, το γεγονός ότι έχουν βρεθεί ακόμα 4 γεράκια νεκρά, αυτομάτως «κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου» για όσους ασυνείδητους βάζουν σε θανάσιμο κίνδυνο τα ελάχιστα άγρια ζώα που μας έχουν απομείνει, πυροβολώντας ανεξέλεγκτα και τοποθετώντας δηλητήρια στη φύση.
Το ευχάριστο είναι ότι το γεράκι βρίσκεται πλέον σε καλή κατάσταση. Ήταν τραυματισμένο επιφανειακά και σύντομα θα θεραπευτεί και θα επιστρέψει για να απελευθερωθεί στο περιβάλλον του».
Πηγή : kalamatajournal