Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Το πρόγραμμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας


Τη χρόνια απουσία ποιοτικού κινηματογράφου και την έλλειψη συστηματικής προαγωγής της κινηματογραφικής τέχνης στο κοινό της Καλαμάτας, έρχεται να καλύψει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός φορέας. 
Βασικός σκοπός της Λέσχης είναι η ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας σχετικής με την προώθηση του κινηματογράφου και την ενθάρρυνση της τοπικής κινηματογραφίας.
Για το σκοπό αυτό, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προγραμματίζει την εβδομαδιαία διοργάνωση προβολών ταινιών στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης κάθε Πέμπτη βράδυ, ταινιών που αντιπροσωπεύουν όλα τα ρεύματα, τους σκηνοθέτες και δημιουργούς του κινηματογράφου. Για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού, οι προβολές αυτές θα πραγματοποιούνται με χαμηλό εισιτήριο (4 ευρώ) και με ελεύθερη είσοδο για τους νέους κάτω των 18 ετών.
Μέσα στα άμεσα σχέδια της Λέσχης περιλαμβάνεται η οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων που επιδιώκουν την ανάδειξη του Ελληνικού κινηματογράφου και την διάδοσή του ως μορφή τέχνης και πιο συγκεκριμένα την οργάνωση ταινιοθήκης, διαλέξεων, συνεδρίων και εργαστηρίων.
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αποτελεί ήδη μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, συνεργάζεται στενά με το Δήμο Καλαμάτας και την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις»,  και παράλληλα σχεδιάζει και επιδιώκει την συνεργασία με άλλες ευρύτερες κινήσεις και πολιτιστικούς φορείς.
Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών για τον μήνα Φεβρουάριο, αφιερωμένο στις ταινίες μυστηρίου. Ευχόμαστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία και για οποιαδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Πέμπτη 07/02
Στην σκιά των τεσσάρων γιγάντων /// North by Northwest (1959)
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Παίζουν: Cary Grant, Eva Marie Sant
Πέμπτη 14/02
Ραντεβού στο Παρίσι /// Charade (1963)
Σκηνοθεσία: Stanley Donen
Παίζουν: Audrey Hepburn, Cary Grant
Πέμπτη 21/02
Άθικτος /// Intacto (2001)
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo
Παίζουν: Max von Sydow, Eusebio Ponsela
με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Cervantes
Πέμπτη 28/02
H νύχτα του κυνηγού /// The night of the hunter (1955)
Σκηνοθεσία: Charles Laughton
Παίζουν: Robert Michum, Shelley Winters
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ -- 21:15
ΕΙΣΟΔΟΣ -- 4 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ -- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία και βασιζόμαστε ιδιαίτερα στη βοήθειά σας
Με τιμή, εκ μέρους της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας
Αναστασία Λιόκουρα /// press@filmhouse.gr /// 6932904072
Λίνα Σέλκου /// press@filmhouse.gr /// 6944862835

Πηγή : messiniaportal