Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποφάσισαν να κινητοποιήσεις με τρακτέρ στην είσοδο των Φιλιατρών


Συνάντηση και ενημέρωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είχε χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν σχετικά με τι; κινητοποιήσεις και των υπολοίπων αγροτών.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου .....

Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά και κοινά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής όπως τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι τιμές των καυσίμων, το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών άλλων περιοχών και είπε να δουν πώς μπορούν και οι εδώ αγρότες να κινητοποιηθούν.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έκανε αναφορά στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους αγρότες και επεσήμανε ότι η δύναμη τους είναι μεγάλη αρκεί ο καθένας να το καταλάβει. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό αγροτών που συμμετείχε στην χθεσινή συνάντηση.
παρακίνησε τον καθένα να πάρει από ένα δυο φίλους του και να γίνει μια μαζική κινητοποίηση.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έφερε τον αγρότη η αυτό το "μπουρδέλο" όπως είπε χαρακτηριστικά -ζητώντας να αναφέρουμε την έκφραση του- η Ευρωπάϊκή Ενωση με την περίφημη Αγροτική πολιτική και ζήτησε να βγεί ένα ψήφισμα από τον Αγροτικό Σύλλογο.

Ο Τέλης Καναβός εκανε αναφορλα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Γέρου καραμανλή που έλεγε ότι η τότε ΕΟΚ θα μας έχει σν μπαξέ της θα ταΐζει η Ελλάδα τόσο κόσμο κλπ κλπ κάτι που ποτέ δεν έγινε αφού με την συνθήκη του Μάαστριχτ η Ελλαδα έχει δεσμευτεί να εισάγει προϊόντα.
Το ρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι μαζεύονται όταν είναι να πάρουν επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις.
Πρότεινε μηδενισμό του ΦΠΑ, να γίνονται Έλεγχοι στις εισόδους της χώρας σε εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Κώστας ο Μαλάμος ζήτησε να έρθει ο Σύλλογος με τους υπόλοιπους συλλόγους της Μεσσηνίας, να υπάρχει εκεί στην Λάρισσα εκπροσώπηση, και πρότεινε να μην κλείσουν τους δρόμους παρά να τους ανοίξουν και μάλιστα να ανοίξουν τα διόδια έτσι ώστε να μην πάνε απέναντι από την κοινωνία.
Ο κ. Κοροβίλας είπε ότι είμαστε μαι περιοχή που είναι η καλύτερη της Ελλαδος. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα μας είναι η συνεννόηση και πρότεινε πιστοποίηση των μονάδων και ανέφερε ότι οι μοναδικές αγορές που μπορούν να χτυπήσουν οι αγρότες είναι Ανατολικά. Δηλαδή Ουκρανία και Ρωσία.
Σε άλλες χώρες έχουν καλύτερη οργάνωση στην εμπορία. Εμείς εκεί πάσχουμε.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στον Δρόμο τοΣάββατο το πρώι στις 9 έξω απο το κατάστημα του κ. Τσαφαρά στην είσοδο της πόλης (Εθνιή οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) και να παρατάξουν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Κάλεσε όλους τους αγρότες να φέρουν από ένα αγροτικό μηχάνημα προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες αυτής της περιοχής.




Πηγή : filiatranews